Новини

 

Плани та перспективи розвитку роботи Турецького центру

26.02.2004
18 лютого 2004 року в Центрі турецької мови та культури відбулася зустріч представників посольства Туреччини в Україні з викладачами турецької мови кафедри тюркології Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Темою зустрічі було обговорення проблем та перспектив розвитку Турецького центру інформатики та культури, що був відкритий минулого року дружиною Президента Туреччини Семрою Сезар та Людмилою Янукович і офіційно функціонує вже близько 3 місяців.
За час його роботи було створено невелику бібліотеку турецької літератури, проводяться лекції та семінари для студентів-тюркологів, в планах – створення електронної сторінки Центру, мовних курсів, розширення зв’язків з ВНЗ, в яких вивчають турецьку мову. Гострою проблемою поки що залишається недостатня забезпеченість літературою, відсутність чіткого графіку роботи та нестача учбового обладнання.

Представники посольства пообіцяли сприяти розвитку Центру в укомплектуванні літературою, аудіо і відеокасет, обміну досвідом, та запрошувати до Центру відомих турецьких діячів науки та культури.
В квітні цього року планується приїзд до України прем’єр-міністра Туреччини. У рамках його візиту передбачено відвідання Турецького центру інформатики та культури, створення якого є гарантом добросусідських відносин між Україною та Туреччиною.
Наталія Коротенко,
Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024