Новини

 

«Розвиток права України: від Конституції Пилипа Орлика до сьогодення»

24.05.2010
Міжнародна наукова конференція, яка відбулася 20 травня 2010 року на юридичному факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка .
Організаторами конференції виступили: Гриценко Іван Сергійович д.ю.н., декан юридичного факультету; Кохановська Олена Велеонінівна, д.ю.н., проф., заступник декана юридичного факультету з наукової роботи; Маховенко Євгеній, д.с.н., проф. юридичного факультету Вільнюського університету; Котюк Іван Ілліч, д.ю.н., завідувач кафедри криміналістики; Пришва Надія Юріївна, д.ю.н., проф., завідувач кафедри конституційного та адміністративного права; Фурса Світлана Ярославівна, д.ю.н., проф., виконуюча обов’язки завідувача кафедри правосуддя; Бобонич Євген Федорович, к.ю.н., завідувач НДЦ «Центр досліджень проблем прав людини»; Біленчук Петро Дмитрович, к.ю.н., доц. кафедри криміналістики; Лисенко Анатолій Миколайович, к.ю.н., доц. кафедри криміналістики; Задоєнко Олексій Володимирович, асистент кафедри правосуддя.
З вітальним словом до учасників конференції звернувся проректор з наукової роботи Київського національного університету імені Тараса Шевченка д.ф-м.н., проф. Григорук Валерій Іванович, який зробив наголос на актуальності конференції, яка проводиться в межах циклу науково-практичних конференцій «Київська весна» Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Він акцентував увагу присутніх на актуальності подальшого розвитку правової системи України і висловив побажання, щоб проведення таких конференцій стало традицією на юридичному факультеті.
Потім з вітальним словом виступила заступник декана юридичного факультету з наукової роботи проф. Кохановська Олена Велеонінівна. Вона звернула увагу присутніх на необхідність збереження історичних традицій українського конституціоналізму і на важливість норм Конституції Пилипа Орлика для розвитку усіх галузей права.
З вітальним словом виступив також завідувач кафедри теорії та історії держави і права юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка проф. Безклубий Ігор Анатолійович, який акцентував увагу присутніх на важливості вивчення Конституції Пилипа Орлика та зробив порівняльний аналіз окремих її статей з положеннями сучасної Конституції України, відзначив роль особистості в державі та суспільстві, а також звернув увагу присутніх на необхідність дотримання в державі прав і свобод людини і громадянина.
До слова був запрошений Ваідотас Вайшайтіс, доцент юридичного факультету Вільнюського університету, який високо оцінив роль наукового співробітництва між науковцями Київського національного університету імені Тараса Шевченка та Вільнюського університету.
З науковими доповідями виступили: Сергійчук Володимир Іванович, д.і.н., професор історичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка – «Конституція Пилипа Орлика, як відображення правової традиції України»; Котюк Іван Ілліч, д.ю.н., завідувач кафедри криміналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка – «Соціально-політичні передумови формування Конституції Пилипа Орлика». Установка кондиционеров цена дезинфекция мусоропровода Английский язык сидя дома: букеты из конфет ручной работы. мерибель франция горные лыжи





Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024