Новини

 

Україно-іспанські зустрічі

13.02.2004
Минулого тижня відбулася зустріч ректора Київського національного університету Віктора Васильовича Скопенка з Надзвичайним та повноваженим послом Іспанії в Україні Луїсом Гомесом де Арандою. В нашому університеті пан Аранда не вперше, його зустрічі зі студентами та викладачами стали вже доброю традицією.

Пан Аранда був дуже задоволений рівнем вивчення іспанської мови та високою зацікавленістю студентів історією та культурою його країни в університеті. Він зазначив, що багато випускників саме Київського університету працюють в іспанському посольстві.

Головною темою розмови був приїзд до нашого університету директора Інституту Сервантеса, який цікавиться Україною і Київським національним університетом безпосередньо. Разом з Посольством Іспанії планується відкриття “Віртуального кабінету Сервантеса”, який буде сприяти процесу оволодіння іспанською мовою. Це принципово нова методологія, яка може бути максимально ефективною та корисною для кожного студента, що бажає оволодіти цією мовою за допомогою розроблених інноваційних технологій на комп’ютері. А за допомогою Інтернету – отримати мовні навички та опинитися в іспанському культурному середовищі.

Пан Луїс Гомес де Аранда запевнив, що Іспанське посольство має добрі взаємовідносини та підтримує тісний зв’язок з кафедрою іспано-італійської філології та Центром іспанської мови Київського університету, регулярно забезпечуючи їх необхідною літературою та обладнанням. Сам же посол захоплюється українською історією, мовою, культурою, і ставить собі за мету розширити уявлення про Україну в Іспанії. В цьому напрямку він зробив вже перші кроки - випустив збірку іспанською своїх віршів-вражень про Україну.
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024