Новини

 

Голандія зустріла українських студентів

18.02.2004
Не секрет, що Київський національний університет імені Тараса Шевченка дуже популярний у світі. Кожного року багато іноземних студентів відвідують наш університет. Рівень освіти і нові технології оцінювання знань студентів – це завжди цікаво не тільки для студентів, а й заокеанським викладачам.

У вересні 2003 року голландська делегація студентів відвідала наш університет з метою ознайомлення з методами успішного навчання та роботою студентського самоврядування. Поїздка стала логічним продовженням студентських обмінів, між Україною та Нідерландами.

З 30 січня по 7 лютого на зимових канікулах, десятеро українських студентів, представників Української асоціації студентського самоврядування, відвідали Нідерланди на запрошення Вагенінгенської студентської організації. В їх числі четверо студентів нашого університету: Дмитро Коломоєць (економічний факультет), Денис Олексюк (факультет кібернетики), Тетяна Печончик та Софія Скрипник (Інститут філології). Метою поїздки був обмін досвідом у сфері студентського самоврядування та діяльності студентських організацій.

Протягом цього часу українські студенти ознайомилися із голландською системою вищої освіти та досвідом діяльності органів студентського самоврядування на локальному та національному рівнях, відвідали найстаріші університети Амстердама та Утрехта, взяли участь у низці семінарів та презентацій.

Свій візит до Голандії коментує Тетяна Печончик, студентка 4 курсу Інституту філології: “Голландія справила на мене гарне враження, а особливо високий рівень ліберальності в системі вищої освіти, широке залучення студентів в управління університетами, що зобов”язує студентів не лише думати про себе, а й про своїх наступників.

В майбутньому, я сподіваюсь, що ми, українські студенти, зможемо впровадити запозичений досвід діяльності студентських організацій, поєднати українську та європейську моделі роботи у цьому напрямку”
.

Наталія Годун
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024