Новини

 

На базі Інформаційно-обчислювального центру відкрилась перша в Україні ІТ Академія Microsoft

18.02.2004
11 лютого 2004 року Київський національний університет імені Тараса Шевченка відкрив першу в Україні ІТ Академію Microsoft на базі Інформаційно-обчислювального центра відповідно до довгострокової стратегії університету з розвитку навчання інформаційним технологіям. Потреба в її створенні полягала у бажанні студентів здобувати не тільки фундаментальні знання в рамках навчальної програми, але і мати сучасні практичні знання в області інформаційних технологій.

Метою ІТ Академії є навчання і підвищення кваліфікації студентів, аспірантів і викладачів у галузі інформаційних технологій. Зараз курси Академії охоплюють весь спектр ІТ-спеціальностей: системних адміністраторів, системних інженерів, адміністраторів баз даних, розроблювачів програмного забезпечення, фахівців з безпеки та ін. Викладачі Академії мають статус MCT (Microsoft certified trainer). Більшість слухачів Академії прагнуть не тільки пройти навчання, але і скласти іспит для одержання звання сертифікованого фахівця.

Місія ІТ Академії – не тільки в прагненні стати провідною ІТ Академією Microsoft в Україні, але й у розвитку ІТ-навчання у вищих навчальних закладах у цілому. В умовах швидких змін світу високих технологій, студентам необхідні найсучасніші й якісні знання у галузі ІТ. Одним з головних інструментів розвитку ІТ-навчання Академія вбачає у налагодженнях партнерських відносин з вищими навчальними закладами.

Політика ІТ Академії ґрунтується на суворому контролі якості навчання і професіоналізму викладачів. Наші викладачі не просто талановиті педагоги, але і технічні фахівці, що мають багаторічний практичний досвід роботи.

Співробітники Інформаційно-обчислювального центру – це дружня, сповнена оптимізму команда молодих викладачів, студентів, аспірантів. Основний девіз колективу: “Не зупинятися на досягнутому, підвищувати рівень знань, викладання, вирішувати складні технічні проблеми.”

У довгострокових планах ІТ Академії – одержання статусу регіональної Академії по Україні, регулярне проведення тематичних семінарів і конференцій, що допомагають викладачам і студентам зорієнтуватися у світі інформаційних технологій, підготовка команди університету для участі в міжнародних конкурсах з інформаційних технологій.

Перший в Україні Обчислювальний центр був створений у 1956 році в Київському державному університеті ім. Тараса Шевченка. Вже у 1958 році на ньому почалася підготовка аспірантів за фахом "Обчислювальна техніка".

Зараз Інформаційно-обчислювальний центр є одним з лідерів на Україні в області інформаційних технологій. При участі корпорації Intel був створений самий потужний обчислювальний кластер в Україні, на якому проводять розрахунки науковці провідних інститутів Академії Наук. У Регіональній Академії CISCO, що також знаходиться на базі ІОЦ, проходять навчання студенти провідних ВНЗ України, співробітники державних і комерційних організацій. Співробітниками центру постійно проводяться розробки програмного забезпечення.
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024