Новини

 

Велика Перемога: крок до майбутнього

23.04.2010
У Військовому інституті Київського університету (ВІКНУ) 22 квітня 2010 року відбувся круглий стіл з особовим складом на тему: “Внесок українського народу в Перемогу у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років”. (До 65-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років).
Метою заходу було висвітлити внесок Українського народу у Перемогу під час Великої Вітчизняної війни, сприяти вихованню у молоді почуття патріотизму, поваги та вдячності ветеранам-учасникам минулих подій за їх ратні і трудові подвиги у боротьбі з фашизмом, вшанувати героїчний подвиг захисників Вітчизни.
У вступному слові заступник начальника Військового інституту з виховної роботи полковник Віктор Уліч наголосив, що Велика Перемога увійшла у вітчизняну і всесвітню історію знаковою віхою, стала важливим кроком до осмислення сучасного життя та уроком для майбутнього.
– Ми низько схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих, – сказав він, – хто боровся на фронтах Великої Вітчизняної війни , виніс роки окупації та пекло концтаборів, хто піднімав з руїн і відроджував нашу Вітчизну.
Цікавими та пізнавальними були виступи учасників круглого столу: кандидата історичних наук, старшого викладача кафедри військово-гуманітарних дисциплін Юрія Гомана "Україна напередодні Другої світової війни. План Молотова-Ріббентропа 23 серпня 1939 року", кандидата військових наук, доцента, професора кафедри тактики та оперативного мистецтва Анатолія Сморчкова "Корсунь-Шевченківська операція та її роль у звільненні України від німецьких загарбників", доцента кафедри військового права, полковника юстиції запасу Володимира Шульгіна "Перемога у битві за Дніпро та звільнення Києва – завершення корінного перелому в ході Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років", доцента кафедри інформаційно-психологічного протиборства Миколи Дзюби "Україна на завершальному етапі Великої Вітчизняної війни. Визволення території України від німецько-фашистських окупантів 1943-1944 років", старшого викладача кафедри загально-військових дисциплін Юрія Качана "Бойова техніка та стрілецька зброя що застосовувалась під час Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років", доцента кафедри військового права, полковника юстиції запасу Івана Качана "Українці у Другої світовій війні та їх вклад у Велику Перемогу", відео-інтерв’ю учасника Великої Вітчизняної війни, викладача кафедри фінансів Збройних Сил генерал-майора у відставці Олександра Федоровича Журавля "Ветерани Військового інституту та їх участь у війні 1941-1945 років" та інших.
Присутні почули про вже давно та широко відомі факти з історії та імена тих, хто виборов наше світле сьогодення, захищаючи Батьківщину від німецько-фашистських загарбників, а також ознайомилися з даними нових досліджень подій 65-річної давнини.
На завершення заходу його учасники переглянули документальний фільм: «Стрілецька зброя часів другої світової війни».


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024