Новини

 

Засідання оновленої колегії МОН

23.04.2010
Відбулося засідання колегії Міністерства освіти і науки України. Персональний склад колегії оновлено, тож міністр освіти і науки України Дмитро Табачник представив дійсних членів колегії - першого заступника міністра Бориса Жебровського, заступників міністра Петра Кулікова, Віктора Івченка, Євгена Суліму, директора департаменту вищої освіти Ярослава Болюбаша, директора департаменту економіки і фінансування Світлану Даниленко, директора департаменту професійно-технічної освіти Тимофія Десятова, директора департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Олега Єреська, голову Державного департаменту інтелектуальної власності Миколу Паладія, директора департаменту науково-технологічного розвитку Віктора Свіженка, директора адміністративно-господарського департаменту Володимира Ханюка, президента Спілки ректорів вищих навчальних закладів України, ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка Леоніда Губерського, начальника Управління гуманітарної політики Секретаріату Кабінету Міністрів України Олексія Дніпрова, народного депутата України Олега Зарубінського, голову Громадської колегії при Міністерстві освіти і науки України, голову Асоціації вищих технічних навчальних закладів України, ректора Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут» Михайла Згуровського, президента Національної академії педагогічних наук України Василя Кременя, народного депутата України Максима Луцького, виконавчого віце-президента Конфедерації роботодавців України Олексія Мірошниченка, віце-президента Національної академії наук України Віталія Походенка, директора Печерської гімназії № 75 м. Києва Аллу Ратушну, народного депутата України Катерину Самойлик, голову ЦК профспілки працівників освіти і науки України Леоніда Сачкова, директора Київського палацу дітей та юнацтва Тетяну Свирську, начальника управління освіти і науки Донецької обласної державної адміністрації Юрія Соловйова, голову Асоціації вищих навчальних закладів України приватної форми власності, ректора Європейського університету Івана Тимошенка.

Микола Паладій доповів про процедуру закупівлі робіт з будівництва гуртожитку в Києві. Учасники засідання схвально оцінили динаміку проведення і якість робіт.

Про висунення кандидатів на призначення державних стипендій видатним діячам освіти доповів Ярослав Болюбаш. Для стимулювання творчої праці діячів науки, освіти і культури, засвідчення їх особистих досягнень, на розгляд колегії висунуто кандидатури 19 здобувачів. З них дві - на призначення довічної державної стипендії. Дмитро Табачник зауважив, що при доборі кандидатур важливо зважати на вік і професійні заслуги, не оминути увагою фронтовиків.

Директор Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Олександр Удод доповів про визначення кандидатів на здобуття стипендій імені Тараса Шевченка серед учнів середніх загальноосвітніх навчальних закладів. Десять щорічних стипендій надаються учням-переможцям Всеукраїнської олімпіади з української мови і літератури. Також Олександр Андрійович доповів про підсумки Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості, присвяченого Шевченківським дням, і нагородження вчителів, які підготували переможців. Результати проведення чотирьох етапів цього заходу визначили переможців у номінаціях «література», «історія України та державотоврення», «образотворче мистецтво», «декоративно-прикладне мистецтво». Рішенням журі у кожній з них визначено 27 переможців і 12 лауреатів. Учителі, які підготували цих учнів, будуть відзначені нагородами.

- Відзначення педагогів стане справжнім стимулом для подальшої результативної й творчої роботи, - сказав Олександр Удод.

Світлана Даниленко доповіла про стан виконання Державного бюджету в 2009 році. Заслухавши та обговоривши доповідь, члени колегії констатували необхідність раціонального та економного використання коштів загального фонду державного бюджету й власних надходжень навчальних закладів і наукових установ у поточному році, недопущення утворення заборгованості. Платежі до соціальних фондів, соціальні виплати освітні та наукові установи повинні здійснювати вчасно й повним обсягом. Міністр освіти і науки наголосив, що міністерство повний фінансовий звіт оприлюднило в газеті «Освіта України», що свідчить про відкритість і прозорість роботи МОН. Він також зазначив, що такий вільний доступ до інформації може стати прикладом для всіх українських закладів освіти і науки. Леонід Сачков звернув увагу на необхідність збереження позитивної динаміки оплати праці педагогам.

Обговорюючи порядок відзначення працівників освіти і науки державними нагородами України, відзнаками Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Дмитро Табачник висловив переконання, що треба дуже ретельно ставитися до добору кандидатур на високі державні нагороди, призначати їх за найвагоміші заслуги.

Максим Короденко,

«Освіта України» №29 (21.04.2010)

Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024