Новини

 

«Україна – Італія: культурні діалоги без кордонів»

12.04.2010
16 квітня 2010 року о 13.00
у приміщенні Актової зали Головного навчального корпусу
Київського національного університету імені Тараса Шевченка
(вул. Володимирська, 60)

відбудеться святкова церемонія відкриття Днів інтеркультурного співробітництва «Україна – Італія: культурні діалоги без кордонів». Це освітньо-культурний захід «Україна-Італія: культурні діалоги без кордонів», який з 2005 року щорічно проходить в межах проекту міжнародного співробітництва у сфері освіти та культури між Київським національним університетом імені Тараса Шевченка та Державним професійним інститутом готельного господарства, ресторанної справи та туризму «Д.Варнеллі» (Чінголі, Італія) за участю освітніх установ, державних та громадських організацій України та Італії.

Державний інституту готельного господарства, ресторанної справи та туризму „Д.Варнеллі” міста Чінголі, Італія є одним із іноземних партнерів Київського національного університету імені Тараса Шевченка.
Згідно до діючих угод з 2005 р. бере активну участь у розвитку міжнародного співробітництва. В межах проекту культурного обміну з університетом на базі l’I.P.S.S.A.R.T. “G.Varnelli” щорічно проходить:
• стажування 10 студентів та одного викладача географічного факультету КНУ імені Тараса Шевченка за напрямком „туризм” ;
• підвищення кваліфікації викладачів географічного факультету КНУ імені Тараса Шевченка;
• відвідування міжнародної туристичної виставки BIT di Milano;
• участь української делегації у складі викладачів та студентів університету у Всесвітньому конгресі „Європа... діалоги навколо кордонів”;
За сприяння та фінансової підтримки l’I.P.S.S.A.R.T. “G.Varnelli”, на базі КНУ імені Тараса Шевченка проходить освітньо-культурний захід – „Україна – Італія: культурні діалоги без кордонів”:
• стажування 5 студентів та одного викладача l’I.P.S.S.A.R.T. “G.Varnelli” на базі географічного факультету;
• проведення конференцій та круглих столів з питань освіти, науки, культури та захисту прав людини;
• лекції провідних викладачів l’I.P.S.S.A.R.T. “G.Varnelli” для студентів географічного факультету;
• літературна лабораторія для студентів Інституту філології;
• обмін художніми творчими колективами університету та регіону Марке.

Центр географічних та культурних досліджень Італії було створено у 2002 році на базі географічного факультету КНУ за підтримки Асоціації «Італіамо» в Україні та Університету для іноземців міста Сієна.
Директор Центру географічних та культурних досліджень Італії доцент географічного факультету Олена Мотузенко.


Центр проводить активну освітньо-навчальну діяльність. На географічному факультеті КНУ введено італійську мову, як основну іноземку (з 2002 року).
На базі Центру двічі на рік проводяться дистанційні сесій з міжнародної сертифікації CILS (в яких приймають участь не тільки студенти нашого університету, а й студентська молодь з усіх регіонів України. Понад 200 кандидатів отримали міжнародні сертифікати.
Видано методичний комплекс “Lingua alla carta” Курс італійської мови для підготовки до іспиту CILS; посібник „Італія – регіональний огляд”;
Студенти КНУ щорічно проходять лінгвістичне стажування на базі однієї з десяти міжнародних мовних шкіл у регіоні Тоскана Асоціації «Італіамо».
Протягом п’яти років активно проходять культурні обміни для студентів та викладачів КНУ з навчальними закладами Італії.
Налагоджені дружні звя’зки з Університетами ”La Sapienza”, Рим , ”Tor Vergata”, Рим, Університет “Studi d’Aquila”, Аквіла, ”Studi di Macerata”, Мачерата.
На географічному факультеті щорічно приймають делегації з дружніх італійських ВНЗ.
В межах навчально-виробничої практики студенти географічного факультету щорічно відвідують, або приймають участь у роботі таких міжнародних заходів як
- Туристичний салон у Мілані (Bit di Milano) (м. Мілан)
- Міжнародний Молодіжний конгрес ”Європа та не тільки... діалоги навколо кордонів (м. Сенегалі)
- Міжнародний конгрес Підводного світу „Пелагос” (м. Рим)
Для студентів університету, які вивчають італійську мову проводяться лекції та семінари з носіями італійської мови; надається консультативна підтримка з написання кваліфікаційних робіт з культури та географії Італії.
У співпраці з італійськими та національними громадськими організаціями Центром започатковано культурний проект „Україна-Італія: культурні діалоги без кордонів”

Початок заходу о 13.00.

Вхід вільний

Молодіжний центр культурно-естетичного виховання
Київського національного університету імені Тараса Шевченка
Центр географічних та культурних досліджень Італії




Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024