Новини

 

Освітні послуги від чеських партнерів

11.03.2010
Згідно з Договором між Військовим інститутом Київського національного університету імені Тараса Шевченка (ВІКНУ) та Київською асоціацією військових аташе (КАВА) про надання освітніх послуг 10 березня 2010 року аташе з питань оборони Посольства Чеської Республіки в Україні полковник Зденек Кубічек та військовий аташе Посольства Чеської Республіки в Україні майор Петра Новотна спільно провели лекцію для постійного та змінного складу цього підрозділу навчального закладу на тему «Чеська Республіка та її Збройні сили».
До аудиторії було доведено історію заснування та розвитку Чеської Республіки, сучасний стан її економіки, політики та Збройних сил. Стосовно останніх, присутні почули про їх склад, завдання, техніку та озброєння, процес реформування, участь у міжнародних місіях та операціях. Місце та роль жінок у чеському війську висвітлила пані Новотна.
В ході лекції доповідачі відповіли на численні запитання аудиторії, які стосувалися змін, що відбулися у Чеській Республіці після вступу до НАТО, системи підготовки військових фахівців, їх матеріального забезпечення, соціального захисту та інші.
Начальник факультету іноземних мов та військового перекладу Військового інституту полковник Ігор Ольховой щиро подякував доповідачам за змістовний виступ та від імені керівництва Військового інституту привітав майора Петру Новотну з обранням її на посаду віце-президента КАВА.
Начальник групи зв’язків із громадськістю Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка Сергій Льовін

Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024