Новини

 

ЗУСТРІЧ РЕКТОРА З ДИТРІХОМ ВАЛЬТЕРОМ

16.02.2010
16 лютого 2010 р. в рамках реалізації першого в Україні спільного українсько-німецького освітянського проекту по розвитку економіко-екологічної освіти відбулася зустріч ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка академіка НАН України Л.В. Губерського з німецькими партнерами: президентом Школи бізнесу та інформаційних технологій (м. Ізерлон, Німеччина), доктором, Почесним професором Київського національного університету імені Тараса Шевченка, завідувачем кафедри екологічного менеджменту та підприємництва (з німецького сторони) Дитріхом Вальтером, професорами Вольфом Хартманом та Вільфрідом Нойманном. На ній також були присутні проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв’язки), професор П.О Бех, декан економічного факультету, професор, член-кореспондент НАН України В.Д. Базилевич, завідувач кафедри екологічного менеджменту та підприємництва (з українського сторони) професор Г.І. Купалова.
Мета цієї зустрічі полягала в підведенні підсумків першого етапу реалізації вищевказаного проекту та обговоренні його подальшого розвитку. Як відомо, кафедра екологічного менеджменту та підприємництва була створена на економічному факультеті 12 листопада 2009 р. Це - перша в нашій країні кафедра зі статусом українсько-німецької, призначена для підготовки студентів економіко-екологічного профілю.
На зустрічі Л.В. Губерський ознайомив учасників зустрічі з пріоритетними напрямами розвитку освіти і науки в Україні, основними результатами та найближчими планами Університету, зокрема, щодо удосконалення організації учбового процесу, наукової роботи, стажування, працевлаштування випускників.
Дитріх Вальтер поділився з присутніми досвідом роботи Німеччини з організації підготовки фахівців, проведення наукових досліджень з екологічного менеджменту та бізнесу, із залучення різних урядових та бізнес-структур до цього процесу. Були підняті також такі важливі питання як: створення на українсько-німецькій кафедрі сучасного навчально-методичного і матеріально-технічного забезпечення учбового процесу на рівні європейських стандартів вищої освіти; проведення спільних навчальних та наукових заходів; організація обміну студентами та їх працевлаштування; вивчення іноземних мов тощо.
Дитріх Вальтер люб’язно запросив ректора, декана економічного факультету, викладачів кафедри екологічного менеджменту та підприємництва, аспірантів і студентів, які активно співпрацюють з нею, взяти участь у симпозіумі з екологічних проблем, який буде проводить 2-3 вересня поточного року Школа бізнесу та інформаційних технологій.
В цілому зустріч пройшла в конструктивній, творчій та дружній атмосфері.




Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024