Новини

 

Вшанування воїнів-інтернаціоналістів

18.02.2010
За традицією, святкові заходи у Військовому інституті розпочалися з урочистого покладання квітів до Меморіалу воїнам – афганцям, після чого відбулися урочисті збори особового складу.
Емоційне забарвлення заходу надав перегляд присутніми відеофільму «Афганістан. Останній солдат».
У своєму вступному слові начальник Військового інституту генерал-майор Віктор Балабін навів історичну довідку виникнення свята, розповів, що в бойових діях в Афганістані брали участь майже 150 тис. українців. З них 3 тис. 280 чоловік загинуло, 72 пропали без вісті або потрапили до полону. Без синів залишилися 2729 українських матерів. Пораненими з Афганістану повернулися 8 тис. українців, а 5 тис. залишилися інвалідами.
Сьогодні у ВІКНУ працюють та проходять військову службу 15 учасників бойових дій на території інших держав.
Присутні на святі Голова Голосіївської районної у м. Києві ради та державної адміністрації Сергій Садовий, проректор з навчально-виховної роботи, кандидат фізико-математичних наук, доцент Володимир Шевченко, директор Департаменту фінансів МО України генерал-лейтенант Іван Марко привітали учасників бойових дій в Афганістані, воїнів-миротворців зі святом, нагадали, що сьогодні українські військовослужбовці виконують свій військовий обов‘язок в 11 країнах світу, побажали курсантам навчатись військовій справі справжнім чином, щоб українським матерям та дружинам більш ніколи не плакати.
Військовослужбовці ВІКНУ, які у свій час виконували свій інтернаціональний обов‘язок за межами країни були заохочені наказами Міністра оборони України, Ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка та начальника Військового інституту.
На завершення урочистостей відбувся святковий концерт.

Прес-центр

Начальник групи зв’язків із громадськістю Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка Сергій Льовін.


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024