Новини

 

Президент України відвідав Лінгвістичний музей університету

11.02.2010
Президентське подружжя оглянуло експозицію Лінгвістичного навчального музею Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Вона охоплює п’ять фондових колекцій матеріалів про мови світу та мовознавство. Зокрема, гості побачили бібліотечний фонд музею, графічні експонати. Президент зробив запис у Книзі почесних відвідувачів музею.
«За вагомий особистий внесок у соціальний, економічний та культурний розвиток України, високий професіоналізм та багаторічну сумлінну працю» глава держави вручив Орден за заслуги ІІІ ступеня завідувачу Музею професору філології Костянтину Тищенку. Віктор Ющенко побажав науковцеві подальшої успішної роботи на благо України.

Лінгвістичний навчальний музей КНУ імені Тараса Шевченка було відкрито в 1992 році. Автором ідеї його створення та головним конструктором став Костянтин Тищенко. Музей є одним із взірців сучасної наукової систематизації матеріалу, а його експонати також слугують наочністю для лекцій з мовознавства та суміжних дисциплін. Наразі музей - єдине місце в Україні, де групи студентів мають змогу вивчати за сучасною методикою рідкісні мови світу, зокрема баскійську та валійську.


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024