Новини

 

Презентація збірки геополітичних есе

11.02.2004
Наукове та суспільне життя нашої Альма Матер насичене та багатогранне. Історично повелося, що університет дає шлях у життя новим науковим та суспільним течіям. Впродовж 17 десятиліть університет випускає у широку громадськість вчених, політиків, літераторів тощо.

Зробити презентацію літературного твору саме в університеті, це не просто вдача, це одночасно великий комплімент праці. Андрію Деркачу, депутату Верховної Ради України, вдалося привернути увагу найкращого учбового закладу країни – осередку нової прогресивної думки, своєю збіркою геополітичних есе “Достатній ізоляціонізм”. Представлення праці відбулося на засіданні Вченої ради університету на початку лютого. Збірка присвячена російсько-українським стосункам та місцю України на міжнародній політичній арені.

У членів Вченої ради збірка викликала справжню зацікавленість. Декілька років Андрій Деркач працював над нею, зробивши аналіз історико-політичної долі України та провів незвичні паралелі для масового читача. Цьому твору немає аналогів, бо питання геополітичного аналізу в нашій країні малодосліджені.

Книга вийшла у 2003 році невеликим тиражем – всього 2 тис. примірників. Але в бібліотеці вона вже є, де майбутні історики, політологи, дипломати мають змогу задовольнити свою професійну допитливість.

Анна Почепська,
Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024