Новини

 

Президент відвідав Інститут міжнародних відносин

23.12.2009
У своєму виступі перед студентами та викладачами Київського інституту міжнародних відносин Глава держави відзначив ефективну роботу, проведену українськими дипломатами на благо національних інтересів України протягом років нашої незалежності. «Я не знаю в країні міністерства, яке б за 18 років так достойно, ефективно встановилося як Міністерство закордонних справ... Нам вдалося сформувати національну класну дипломатичну школу, де дуже часто в непростих умовах проводиться зовнішньополітичний курс країни», - сказав В. Ющенко.
Президент окремо зауважив, що радий відзначати День працівників дипломатичної служби серед студентів та викладачів провідного вищого дипломатичного закладу України, який виховав цілу когорту видатних фахівців цієї сфери. «Ця школа завжди виховувала патріотів та професіоналів найвищого ґатунку», - сказав він.
Коли йдеться про дипломата, переконаний Президент, потрібно говорити про дві найважливіші якості, якими він має володіти. Йдеться про професіоналізм і патріотизм. «Ми проживаємо найкращі свої роки – і про це треба пам’ятати... Україну як будь-яку країну завжди рятують патріоти – але освічені, моральні, патріоти-професіонали», - сказав він.
Глава держави підкреслив, що пишається нашою національною дипломатичною службою. Від імені Української держави він подякував нашим дипломатам за їхню достойну роботу – «за захист і обстоювання інтересів Української держави, утвердження її позицій на міжнародній арені».


Прес-Центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024