Новини

 

Книги і солодощі з Єгипту

23.10.2009
22 жовтня в Єгипетському центрі арабської мови та культури інституту філології відбулася церемонія передачі книг прози провідних сучасних авторів Єгипту.

На ній були присутні Посол Арабської Республіки Єгипет в Україні пан Ясір Атеф, його дружина Гіба Баракят - доктор, фахівець з питань стародавніх рукописів, директор проекту Центру документування культурної та природної спадщини Єгипту та третій секретар посольства Єгипту з питань культурного співробітництва – пан Мустафа Алі.

Ясір Атеф подякував присутнім за дружній прийом і зауважив, що буде сприяти співпраці між українською та єгипетською молоддю , а також передав арабському центру книги для ознайомлення з єгипетським життям та традиціями. Всього було презентовано 15 творів, а саме: «Чапля» Ібрагіма Аслана, «Лебедина пісня» Макява Саід, «Я не знав, що павичі літають» Бага Тагера, «Моя тітка Сафійя і монастир» Бага Тагера, «Таксі» Халіда аль-Хамісі, «Оаза на заході сонця» Бага Тагера, лауреата Міжнародної премії за твори художньої літератури, написані арабською мовою (International Prize for Arabic Fiction) 2008 року. Це престижна літературна премія, що організовується спільно з Фондом Букерівської премії у Лондоні та за сприяння Фонду «Емірати» в Абу-Дабі, «Кохання у вигнанні» Бага Тагера, «Аз-Зейні Баракят» Гамаля аль-Гитані, «Чикаго» Аля аль-Асвані, «Будинок Якубяна» Аля аль-Асвані, «Готель Атиййя» Хейрі Шалябі, «Азазіль» Юсефа Зейдана, лауреата Міжнародної премії за твори художньої літератури, написані арабською мовою (International Prize for Arabic Fiction) 2009 року, «Діти нашого кварталу» Нагіба Махфуза, лауреата Нобелівської премії з літератури 1988 р., «Ніхто не спить в Олександрії» Ібрагіма Абдель-Маджіда, «Дружній вогонь» Аля аль-Асвані.

Принагідно гостям презентації були запропоновані деякі страви єгипетської кухні, приготовлені дружиною посла, доктором Гібою Баракят.



Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024