Новини

 

Подарунок у скарбницю університету до його ювілею

04.02.2004
28 січня 2004 року відділ рідкісних книг Наукової бібліотеки імені Михайла Максимовича отримав у подарунок від колишнього випускника Едіна Олександра Йосиповича унікальний екземпляр книги під назвою “Токай”.

Раритетна книга видана у 1867 році і супроводжується чотирма мовами: англійською, німецькою, французькою та угорською, і гарними ілюстраціями. Свого часу вона слугувала своєрідним путівником для місцевої еліти, гурманів та шанувальників Токайського вина. Це посібник науково-історичного характеру, представляє виноробну культуру, звичаї та традиції Токайського краю.

Як вважає Олександр Йосипович: “На сьогоднішній час така раритетна книга може зацікавити своїм історичним скарбом не тільки студентів лінгвістичних та історичних спеціальностей, а й буде корисною для студентів інших професійних напрямків.”

Подарунок у скарбницю було присвячено до ювілею – 170-річчя від дня заснування нашого університету, що відзначатимуть 16-17 вересня 2004 року. Олександр Йосипович – випускник 1982 року, вивчав англійську та іспанську мови на відділені західної філології, зараз займається проблемами транспорту та будівництва у Комітеті Верховної Ради України на посаді заступника голови Комітету.


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024