Новини

 

Міжнародна науково-практична конференція на географічному факультеті

18.10.2009
«Природничо-географічна наука і освіта:
стан, перспективи та шляхи розвитку»
15–16 жовтня 2009 року в рамках урочистостей, присвячених 60-річчю заснування кафедр гідрології та гідроекології, землезнавства та геоморфології, метеорології та кліматології географічного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Природничо-географічна наука і освіта: стан, перспективи та шляхи розвитку».
У конференції взяло участь понад 300 вчених з різних навчальних закладів та науково-дослідних установ України, Данії, Німеччини, Польщі та Росії. Програма конференції включала 187 виступів.
Пленарне засідання відкрив декан географічного факультету, член-кореспондент АПН України, доктор економічних наук, професор Ярослав Олійник, який ознайомив учасників з основними віхами розвитку природничо-географічної науки в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка.
З доповідями про становлення, досягнення та перспективи кафедр-ювілярів виступили їх завідувачі: доктори географічних наук, професори Сергій Бортник (кафедра землезнавства та геоморфології), Сергій Сніжко (кафедра метеорології та кліматології), Валентин Хільчевський (кафедра гідрології та гідроекології).
Про здобутки та нові напрямки розвитку природничо-географічної науки як у нашому університеті, так і в провідних ВНЗ та науково-дослідних установах України розповіли академік НАН України Петро Гожик (директор Інституту геологічних наук НАН України), Петро Шищенко (президент Українського географічного товариства), Володимир Осадчий (директор Українського науково-дослідного гідрометеорологічного інституту), Костянтин Нємець та Ігор Черваньов (географічний факультет Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна) та інші.
Робота конференції відбувалася у секціях:
Секція І – ІІ Київські геоморфологічні читання «Геоморфологічний базис географічної науки»;
Секція ІІ – «Стан та перспективи розвитку гідрології в Україні»;
Секція ІІІ – «Сучасний стан та перспективи розвитку метеорології та кліматології в Україні»;
Секція ІV – «Наукові та освітні проблеми фізичної географії та геоекології».
На Круглому столі «Проблеми природничо-географічної освіти в Україні» відбулася дискусія навколо актуальних питань викладання та методичного забезпечення навчального процесу у вищій та середній школах країни.
Підсумками наукових дискусій стали рекомендації щодо розвитку природничо-географічної науки та втілення передового досвіду в навчальному процесі і виробництві.


Прес-Центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024