Новини

 

Університет робить "піллінг"

21.08.2009

На фасаді всесвітньо відомого головного «червоного» корпусу університету – з’явились білі плями . За роз’ясненнями ми звернулись до проректора Є.Ф. Томіна.

Так, дійсно, ми зайнялись наданням презентаційного вигляду фасаду нашого улюбленого «червоного корпусу», - сказав Євген Фролович, - адже на його стінах з’явилося чимало малих тріщин, місцями зруйнувався кольоровий шар. Все це вимагало проведення необхідних ремонтних робіт та консервації „обличчя університету” для наступної повної реставрації.

Слід відзначити, що завдяки рекомендаціям Українського державного науково-дослідного та проектного інституту „УкрНДІпроектреставрація” Міністерства регіонального розвитку та будівництва України та застосуванню передових новітніх технологій вдалося виключити використання громіздких риштувань, зберегти зелені насадження, газони, втричі скоротити терміни робіт і тим самим заощадити біля 200 тисяч грн. власних коштів університету.

Керівник відділу капітального розвитку та капітального будівництва М.Ф.Волощук разом з директором університетського музею І.К. Патриляком спеціально вивчали архівні матеріали для того, щоб новий колір максимально відповідав первинному історичному вигляду університету.

Впевнений, що 1 вересня 2009 року студентів та викладачів радо зустріне оновлений Червоний корпус і навколишня територія, - сказав наприкінці Є.Ф.Томін.


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024