Новини

 

Проблеми розвитку філології в Україні у контексті світової культури

03.10.2003

Міжнародна наукова конференція

23-24 жовтня 2003 року Інститут філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка проводить Міжнародну наукову конференцію “Проблеми розвитку філології в Україні у контексті світової культури”.

Метою конференції є узагальнення актуальних проблем філологічної науки в Україні в галузі літературознавства, мовознавства, перекладознавства.

На конференції планується обговорення широкого кола питань, а саме: українська мова в просторі культури: історія і сучасність; українська літературна динаміка давньої, нової та новітньої доби; дискурс світової літератури та дискурс літературознавства; проблеми розвитку компаративістики, перекладознавства та термінознавства в Україні; проблеми орієнталістики (мовознавство, літературознавство),класичної філології, візантиністики та елліністики.

У межах конференції відбудеться малий симпозіум з лінгвістики за такими напрямками: фонетика загальна, прикладна, експериментальна, соціофонетика; текстолінгвістика; аналіз дискурсу (варіативність дискурсу, політичний дискурс, дискурс ЗМІ, Інтернет-дискурс), гендерна лінгвістика; міжкультурна комунікація, невербальна комунікація, психолінгвістика, етнолінгвістика, прикладна лінгвістика, мовна політика, методика викладання іноземних мов.

Планується робота круглих столів:

  • Інтерпретативні методології в сучасній лінгвістиці: українські перспективи;
  • Сучасні інтерпретаційні методології: наближення до адекватного прочитання літературного тексту;
  • Історико-літературний феномен в контексті етно-культурологічного розвитку України;
  • Творчий доробок видатного українського бібліографа та літературознавця С.І.Пономарьова – до 175-річчя з дня народження.

Робочі мови конференції – українська, російська, англійська.

Реєстраційний внесок –25 гривень.

Тим, хто бажає взяти участь у конференції, необхідно подати заявку і резюме (не більше 10 рядків) доповідей та повідомлень до 1 жовтня 2003 року за адресою: Україна, 01033, м. Київ, бульвар Тараса Шевченка, 14, кім. 86.
E-mail: ros_mova@ukr.net; факс /38-044/ 239-31-13

Повідомте дані про себе (П.І.Б., вчений ступінь, звання, місце роботи і посаду, робочу або домашню адресу, телефон), а також зазначте, чи є необхідність у житлі (номер у готелі або кімната в гуртожитку за рахунок учасників конференції).

Планується публікація збірника наукових праць за матеріалами конференції. Обсяг – 5 сторінок. Матеріали подавати на дискеті та роздрукованими. Текстовий редактор Word 6/07/0 (файли у форматі DOC i RTF), шрифт Times New Roman, кегль 14, інтервал 1.5. Текст друкується без переносів, абзацний відступ – 1 см, ілюстрації набираються курсивом. Посилання на літературу і примітки подаються в кінці тексту тим самим шрифтом. Номер посилання або примітки вказувати тим самим шрифтом у квадратних дужках.

Офіційні запрошення будуть розіслані до 3 жовтня 2003 року.
Додаткову інформацію можна отримати за телефоном у Києві (044) 234-14-12.

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024