Новини

 

Чорнобильська виставка в музеї історії КНУ імені Тараса Шевченка.

23.04.2009
Державний науковий центр захисту культурної спадщини від техногенних катастроф МНС України і кафедра археології та музеєзнавства історичного факультету університету запрошують відвідати археологічну виставку «Дослідження літописного Чорнобиля» з нагоди 23-ої річниці Чорнобильської катастрофи. Вона експонується в Музеї історії Київського національного університету імені Тараса Шевченка ( головний корпус, 3-ій поверх).





Унаслідок Чорнобильської катастрофи цілий материк духовного буття розчинився в мертвій зоні, де обірвалася спадкоємність поколінь. Сотні тисяч мешканців Українського Полісся вимушені були покинути рідні домівки, назавжди втрачаючи найдорожче – зв’язок з рідним середовищем.
На порятунок культурних цінностей занапащеного краю 17 років тому прийшла Історико-культурологічна експедиція Мінчорнобиля – МНС України, реорганізована в Державний науковий центр захисту культурної спадщини від техногенних катастроф. У процесі розвідок у 2003-му році учасниками експедиції було відкрито середньовічне місто Чорнобиль ХІ-ХІІ ст.
В експозиції виставки представлена невелика частина зібраних археологічних матеріалів, але маємо надію, що вона стане черговою сходинкою до створення спеціального Музею-архіву, покликаного воскресити і зберегти для нащадків неповторний культурно-історичний образ втраченого Поліського краю.

Виставка триватиме з 23-го квітня до 23-го травня, щодня,крім вихідних.





Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024