Новини

 

Успішна конференція геологів

10.04.2009
6-8 квітня 2009 року на геологічному факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка провели Всеукраїнську наукову конференцію молодих вчених «Сучасні проблеми геологічних наук». Вона була присвячена 175-річчу Київського національного університету та 65-річчю утворення геологічного факультету, як окремої одиниці в структурі навчального закладу.
До участі у конференції були запрошені молоді науковці, в тому числі, школярі, студенти, аспіранти, вчені віком до 35 років, які цікавляться проблемами геології та працюють над науковими проблемами в геологічній сфері. Прибули молоді вчені з багатьох наукових та освітніх закладів України: Київського національного університету імені Тараса Шевченка, наукових інститутів Академії наук України, Національного гірничого університету (м. Дніпропетровськ), Івано-Франківського національного технічний університет нафти і газу, Донецького національного університету імені Олеся Гончара, представники Одеси та Запоріжжя. Всього 73 учасники.
Загалом було зроблено 64 доповіді.
Вступним словом конференцію відкрив декан геологічного факультету проф. Вижва С.А.Увазі учасників та гостей було запропоновано доповідь головного геолога Міністерства Мінеральних та Енергетичних Ресурсів Південної Австралії Мартіна Феаколфа. У ній йшлося про одне з найбільших родовищ світового рівня – поліметалічне родовище Олімпік Демп. Подальша робота продовжилася доповідями учасників, які було розділено за двома тематичними секціями: перша – присвячена загальним геологічним та геохімічним проблемам, проблемам економічної геології; друга – проблемам геофізики, гідрогеології та геологічної інформатики.
Протягом двох днів молоді науковці мали змогу висловити свої погляди на сучасні проблеми геологічної наук, випробувати свої сили в науковому докладі, обмінятися думками.
За результатами конференції були визначені кращі роботи, а їх автори нагороджені персональними подяками та відзнаками.
Конференція пройшла на високому науковому рівні, були висвітлені актуальні проблеми геології та представлені результати оригінальних досліджень. Головне – молоді вчені мали змогу відчути атмосферу наукового товариства. Наприкінці роботи учасниками було ухвалено рішення про успішне виконання основних завдань конференції, окреслені головні напрямки та перспективи наукової роботи молодих вчених на майбутнє для розвитку та підсилення наукового потенціалу української держави. Наступну конференцію для молодих вчених заплановано на 2010 рік.
Секретар оргкомітету:



Прес-Центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024