Новини

 

Відбулася конференція трудового колективу.

09.04.2009
7 квітня 2009 року відбулась Конференція трудового колективу Київського національного університету імені Тараса Шевченка з порядком денним: 1) внесення змін та доповнень до Статуту університеу, 2) підсумки виконання колективного договору за період з березня 2008 р. по березень 2009 р. У роботі конференції взяв участь Голова Київської міської організації профспілки працівників освіти і науки Яцунь О.М.
Про внесення змін та доповнень до Статуту університету з доповіддю виступила начальник Управління по забезпеченню правової та кадрової роботи університету Саленко І.В., яка зазначила, що необхідність внесення змін та доповнень до Статуту була викликана невідповідністю окремих положень Статуту університету Закону України „Про вищу освіту” від 22.05.2002 р. № 2984-ІІІ.
І хоча сьогодні стоїть питання про розробку нової редакції Статуту Київського національного університету імені Тараса Шевченка, очевидно, враховуючи реалії сьогодення, що пов’язані, в першу чергу, із змінами у законодавчому забезпеченні функціонування вищої школи в Україні, приймати новий Статут передчасно. Нова редакція Статуту може бути прийнята лише після обговорення його змісту в усіх без винятку структурних підрозділах університету. Разом з тим, окремі положення діючого Статуту університету необхідно негайно змінити як такі, що суперечать і законодавству, і основним засадам розвитку університету.
З цією метою Постійна правнича комісія Вченої ради університету, до складу якої входять представники факультетів та підрозділів університету, розробила низку пропозицій щодо змін окремих положень Статуту. Слід сказати, що проект змін та доповнень було роздано на факультети та в інші підрозділи університету для обговорення, надання пропозицій та зауважень. Таким чином, зміни та доповнення винесено на розгляд та затвердження конференції трудового колективу університету.
Конференцією трудового колективу зміни та доповнення до Статуту в цілому затверджено, але з окремими доповненнями. Зокрема, з пункту 3.1. Статуту вилучено положення про те, що ректор університету „діє на засадах єдиноначальності”.
Делегатами конференції було запропоновано запровадити у Статуті положення про те, що кандидатом на посаду ректора може бути тільки особа, яка працює в університеті (окрім всіх інших вимог, встановлених пунктом 3.1. Статуту, зокрема, це має бути громадянин України, який вільно володіє українською мовою, має науковий ступінь доктора наук тощо).
У звязку із запровадження в останні роки в університеті нових видів діяльності, делегатами запропоновано Розділ 10 Статуту доповнити положенням про можливість створенняв університеті міжнародних центрів тощо.
Таким чином, більшість делегатів проголосували за внесення запропонованих змін та доповнень до Статуту Київського національного університету імені Тараса Шевченка з поправками щодо змісту Статуту, а також редакційного характеру.

Із звітом про виконання колективного договору, що укладається між ректором університету та трудовим колективом за період з березня 2008 р. по березень 2009 р., виступив голова профспілкового комітету університету Цвих В.Ф.
Конференція трудового колективу прийняла Постанову:
1. Викласти пункт 5.11. Колективного договору університету у такій редакції:
Встановити мінімальний та максимальний обсяг навчального навантаження викладача університету в межах його робочого часу на навчальний рік:
Посада Загальне, год Аудиторне, год
мінімальне максимальне мінімальне максимальне мін. лекцій.
Асистент 450 850 350 450 -
Викладач 450 850 350 450 -
Ст. викладач 400 800 300 400 -
Доцент 400 800 300 400 70
Професор 350 750 250 350 100
Зав. кафедри 300 700 200 300 70
Контроль та відповідальність за виконання покласти на проректора з науково-педагогічної роботи.
1) Призупинити з 1 вересня 2009 року дію пункту 6.10. Колективного договору на 2009/10 навчальний рік, в березні 2010 року на засіданні робочої групи розглянути питання доцільності подальшої зупинки дії п. 6.10 на 2010/11 навчальний рік.У 2009/10 навчальному році години відведені на наукове консультування докторантами та наукове керівництво аспірантами (здобувачами) включати у навчальне навантаження.
Здійснити оплату за фактично виконану роботу у 2008/2009 навчальному році працівникам, які брали участь у підготовці науково-педагогічних і наукових кадрів вищої кваліфікації через аспірантуру, докторантуру та поза аспірантурою до 31.12. 2009 року за формою оплати погодженною сторонами.
2) Внести у додаток № 1 Колективного договору університету „Перелік посад з ненормованим робочим днем” наступні посади:
- провідного інженера-конструктора;
- начальника, провідного інженера, економіста відділу перспективного розвитку та капітального будівництва;
- інженера (головного, провідного, I, II, III категорії),фахівця, які проводять науково-технічні розроблення;
-наукового співробітника (головного, провідного, старшого, молодшого) за поданням керівника наукової теми.
3) Пункт 5 додатку № 1 Колективного договору „Перелік посад з ненормованим робочим днем” викласти у такій редакції – помічник ректора, проректора, головного бухгалтера
4) Пункт 47 додатку № 1 Колективного договору університету „Перелік посад з ненормованим робочим днем” викласти у такій редакції - головний лікар санаторію-профілакторію (заступник).
5) Пункт 33 додатку № 1 Колективного договору університету „Перелік посад з ненормованим робочим днем” викласти у такій редакції – завідувач (віварію, гуртожитку, лабораторії, сектору).
7) Призупинити з 1 травня 2009 року (на один рік) дію пункту 11.1. Колективного договору в частині надання матеріальної допомоги у визначених цим пунктом розмірах. На період з 1 травня 2009 року по 1 травня 2010 року, пункт 11.1.Колективного договору в частині надання матеріальної допомоги викласти в такій редакції:
– надання матеріальної допомоги співробітникам університету:
- багатодітним сім’ям та одиноким матерям (до 5 мінімальних зарплат);
- у зв’язку зі смертю співробітника університету ( до 5 мінімальних зарплат);
-у зв’язку з народженням дитини в сім’ї співробітника університету (до 2 мінімальних зарплат);
– виплату винагороди ветеранам праці університету при виході на пенсію (до 5 мінімальних зарплат).
На конференції виступив ректор університету Губерський Л.В. з доповіддю, присвяченій проблемам розвитку університету. Ректор поінформував присутніх про те, що, незважаючи на фінансову кризу, університет одержує в повному обсязі кошти на виплату заробітної плати, стипендій, оплату комунальних платежів. Разом з тим, необхідно думати про додаткові джерела надходження коштів для розвитку університету і запросив усіх до діалогу з цього приводу.

Голова первинної профспілкової організації В.Ф. Цвих.



Прес-Центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024