Новини

 

3 квітня 2009 року Віце-президент Європейського парламенту Марек Сівець прочитав лекцію.

03.04.2009
3 квітня 2009 року Віце-президент Європейського парламенту, Член правління Ялтинської європейської стратегії пан Марек Сівець прочитав у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка студентам юридичного факультету відкриту лекцію, присвячену місцю Європейського парламенту у системі європейських інституцій, а також перспективам європейської інтеграції України. Пан Сівець відповів на питання студентів, а також провів коротку прес-конференцію для представників засобів масової інформації.
У своєму виступі пан Сивець наголосив, що рішення щодо інтеграції в ЄС має прийматися саме українськими громадянами, думка яких є важливішою, ніж позиція європейських чиновників у Брюсселі. При прийнятті цього рішення слід врахувати, що за інтеграцію до ЄС доведеться заплатити значну ціну (у вигляді підвищення рівня безробіття тощо). Водночас, ця ціна є гарною інвестицією, яка в майбутньому повністю окупиться.
Звертаючись до студентів-юристів, пан Сівець закликав їх зробити свій внесок у покращення правової системи України, яку виступаючий оцінив як одну з найгірших та найменш ефективних у світі.


Перес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024