Новини

 

Перспективи японської мови в Україні .

20.03.2009

Перша міжнародна наукова конференція « Завдання та перспективи досліджень з японської мови та культури в Україні та Європі » з успіхом пройшла в Інституті філології КНУ. На сьогоднішній день в Україні спостерігається живий інтерес до японської поп-культури, яскравим прикладом якої можна вважати мультфільми-аніме. Чимало людей цікавляться також японською мовою. Зі здобуттям Україною незалежності японська мова почала викладатися не лише у столиці, а й в інших містах нашої країни. Однак, слід також зауважити, що наукове вивчення проблем японської мови та методики її викладання, а також японської літератури та культури не здобуло ще широкого розповсюдження, а спеціалізовані наукові конференції (саме з японістики) до цього часу регулярно проводилися лише у Харківському національному педагогічному університеті імені Г.С. Сковороди.
Отже, ми вирішили змінити такий стан справ і, з одного боку, активізувати наукові дослідження у галузі японської мови, літератури, культури та методики викладання, а з другого – створити умови для ефективного поширення результатів таких досліджень в Україні та за її межами, і провести у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка масштабну наукову конференцію із залученням провідних установ, що мають відношення до японської мови та культури і, звісно ж, навчальні заклади, де представлена японістика.
Окрім того, ми запросили досвідчених лекторів з Японії (Осака), Угорщини (Будапешт) та Росії (Москва), щоб глибше познайомитися з культурою сучасної Японії, дізнатися більше про використання системи CEFR у процесі викладання японської мови в Європі, а також почути свіжу інформацію про стан викладання японської мови у навчальних закладах Російської Федерації.
Ми вважаємо, що таким чином нам вдалося влаштувати плідний обмін думками та інформацією між представниками різноманітних освітніх та культурних установ. Конференція пройшла за підтримки Посольства Японії в Україні та Японської фундації.




Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024