Новини

 

Катерина Ющенко - Червона книга стала унікальною, бо вона поетична

17.02.2009
Червона книга - це матеріали про сучасний стан рідкісних і таких, що знаходяться під загрозою зникнення, видів тварин і рослин. Зберігати і примножувати природні багатства нашого краю належить сьогоднішній молоді, тим, хто ще тільки починає серйозне громадське життя, саме від них залежить у якому середовищі жити нашим нащадкам, і заклики зберігати природу повинні адресуватися, насамперед, дітям, школярам, студентам.

Усвідомлюючи значення екологічного виховання молоді Міжнародний благодійний фонд «Україна 3000» підготував «Поетичну версію Червоної книги України», що поетичною мовою, зрозумілою для дітей і дорослих, закликає берегти рідну природу.

17 лютого 2009 року голова Наглядової ради фонду пані Катерина Ющенко презентувала у Зоологічному музеї Київського національного університету імені Тараса Шевченка цю унікальну книжку. В презентації взяли участь ректор університету академік Леонід Губерський, міністр культури та туризму України Василь Вовкун, ініціатор проекту «Поетична версія Червоної книги країн світу» Анатолій Лютюк, керівник української частини проекту Оксана Івасюк, провідні українські громадські діячі та науковці.



«Завдяки всім українським художникам і поетам , які залучалися до цього проекту, - сказала пані Катерина, - Червона книга стала унікальною, бо вона поетична». Присутні журналісти з задоволенням розібрали наявні примірники цього раритетного видання для своїх дітей і онуків, ну а фонд забезпечить цими книжками всі районні та шкільні бібліотеки міста.
Ваш кор.
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024