Новини

 

Пройшла VI Всеукраїнська конференція молодих науковців “Проблема особистості в сучасній науці: результати та перспективи дослідження”

29.09.2003

За ініціативи Наукового товариства студентів та аспірантів факультету соціології та психології 25-26 вересня 2003 року проходила VI Всеукраїнська наукова конференція молодих науковців “Проблема особистості в сучасній науці: результати та перспективи дослідження”.

Розпочав пленарне засідання декан факультету соціології та психології Євтух Володимир Борисович, звернувшись до учасників конференції привітальним словом. Він же представив Зербіно Дмитра Діонисовича – професора, академіка АМН України, директора Інституту патології, який показав на практиці свої дослідження в галузі наукових шкіл.

Цитуючи Достоєвського: “Человек есть тайна надо разгадать”, - Дмитро Діонисович репрезентував свій доклад “Наукова школа: народження, розвиток і смерть”. Академік навів приклад схеми наукового розвитку людини, а також підбив підсумки, щодо розвитку сьогоднішніх науковців.

“На жаль процес зростання науковців набагато менший ніж викладачів”, – сказав Д.Д. Зербіно. За своїми книгами “Наукова школа як феномен”, а також “Лідери та учні” він дав трактування тез: наукова школа, наукова діяльність, фундаментальні наукові дослідження, прикладні наукові дослідження і виникнення наукової школи.

Після пленарного засідання бажаючі розділилися по секціях: “Загальні питання психології особистості”, “Особистість в системі суспільних відносин”, “Особистість в процесі розвитку та навчання”, де вони мали змогу подискутувати на важливі теми з проблем розвитку особистості в сучасній науці.

Наталія ГОДУН,
Наталія КЕУШ (фото)
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024