Новини

 

Гуртожиток по Червонозоряному репатрійовано

26.01.2009
Значною подією в новітній історії Київського національного університету імені Тараса Шевченка є повернення грабіжницьки забраного гуртожитку № 14, по проспекту Червонозоряному, 3.
У січні 2003 р. колишній ректор Скопенко віддав гуртожиток № 14 по проспекту Червонозоряному, 3, в якому проживали 600 студентів університету, фірмі “Бі енд Пі ЛТД”. Ця оборудка була виконана шляхом виведення гуртожитку із житлового фонду університету та укладення угоди про спільну діяльність із вказаною фірмою. І зроблено це було в той час, коли понад 2000 студентів не забезпечені місцями в гуртожитку.
За результатами проведеної у 2006 р. КРУ України перевірки було виявлено серйозні недоліки фінансової діяльності університету в цілому, і зокрема, стосовно спільної діяльності університету з фірмою “Бі енд Пі ЛТД”.
Саме в матеріалах КРУ України зазначається “…1. Вжити дієвих заходів до повного усунення виявлених порушень та притягнення до відповідальності винних посадових осіб…………
5. Розглянути питання щодо припинення спільної діяльності з ТОВ “Бі енд Пі ЛТД”, як такої, що не відповідає статусу Університету, як бюджетної установи, а також забезпечення повернення активів, переданих зазначеному товариству. Не допускати порушення Університетом вимог чинного законодавства щодо використання його активів (державного майна)… ”. (Наказ КРУ України «Про усунення виявлених ревізією недоліків та порушень» №03-14/367 від 10.05.2007р.).
Під тиском даної настанови Контрольно-ревізійного управління України тодішнє керівництво університету змушене було звернутися до суду на предмет розірвання договору з фірмою “Бі енд Пі ЛТД”.
Перший позов було подано в грудні 2007 р. до Господарського суду м. Києва про розірвання договору з “Бі енд Пі ЛТД”.
Господарський суд м. Києва задовольнив позов університету своїм рішенням від 16.01.2007р.
Проте виконання рішення наштовхнулося на організований супротив фірми “Бі енд Пі ЛТД”.
Коли весною 2008 р. змінилося керівництво університету, то до нового керівництва університету звернулася обурена громадськість університету з вимогою вжити невідкладних, рішучих заходів щодо розірвання угоди про передачу університетом гуртожитку № 14, по проспекту Червонозоряному, 3, фірмі “Бі енд Пі ЛТД”.
У червні-грудні 2008р. за ініціативою керівництва університету відбулися суди різних інстанцій, результатом яких була постанова Вищого Господарського Суду України про виселення фірми “Бі енд Пі ЛТД” з будівлі колишнього гуртожитку університету, по проспекту Червонозоряному, 3.
На виконання наказу Господарського Суду м. Києва Відділ державної виконавчої служби Солом’янського району Києва порушив виконавче провадження. З метою здійснення примусового виселення 16.01.2009 р. в будівлю по проспекту Червонозоряному, 3 у м. Києві були направлені відповідальні працівники університету, державні виконавці та працівники міліції для забезпечення громадського порядку та чіткого виконання рішення суду.
20.01.2009 р. процедуру виселення завершено, майно, що знаходиться в будівлі, описане, складені відповідні акти.
А тепер виникає закономірне питання: скільки університет втратив на цій кримінальній оборудці?
За всі роки кабальної угоди з “Бі енд Пі ЛТД” університету було перераховано 134 тис. грн.
Як свідчать попередні розрахунки КРУ України, в середньому у рік, університет повинен був отримувати лише за оренду більше 1 млн. грн.
В чию ж кишеню пішли ці гроші?
Коментар проректора університету Олександра Андрійовича Никитюка:
“На превеликий жаль, сторона-відповідач нас зовсім не хоче розуміти, їм зовсім не потрібні наші проблеми, їм байдуже, де буде жити студент. Це не припустимо, що в гуртожитку, який раніше належав університету, стоять більярдні столи, тенісні корти, розташований ресторан, а ми шукаємо квадратні метри, щоб поселити наших студентів.
На черговій конференції трудового колективу за участю студентського парламенту буде обговорюватися питання цільового використання цього приміщення на благо університету”.




Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024