Новини

 

Регіональний форум молоді “Молодь ХХІ сторіччя: реалі її і перспективи”

25.09.2003

24 вересня 2003 року в Київському інституті міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулося урочисте відкриття Регіонального форуму молоді “Молодь ХХІ століття: реалії і перспективи”, який проводився під егідою UNECE (Європейська економічна комісія ООН, яка об’єднує представників 52 країн ). До складу Оргкомітету Форуму ввійшли: Державний Комітет України з питань сім’ї та молоді на чолі з Валентиною Іванівною Довженко, Народні депутати України, лідери громадських організацій.

Проведення Регіонального форуму молоді “Молодь ХХІ сторіччя: реалі її і перспективи” в Україні має велике значення для становлення і розвитку української молоді, інтеграції молодіжного руху України в європейський і світовий простір. Під час проведення цього заходу були підведені підсумки Програми міжнародних номінацій, поданих країнами-учасниками і нагородження переможців в п’яти номінаціях: “Молодий підприємець - 2003”, “Молодіжний лідер - 2003”, “Молодий журналіст - 2003”, “Благодійність - 2003”, “Молодий вчений - 2003”, “Творче обдарування - 2003”, “Молодий артист - 2003”.

Робота під час проведення Форуму проходила в 5 тематичних секціях: “Здоровий спосіб життя молоді”; “Становище молоді на ринку праці”, “Розвиток підприємницьких ініціатив молоді”; “Соціальний захист молоді і соціальна робота з нею”; “Місце і роль молодіжних громадських організацій у вирішенні молодіжних проблем”. Офіційними мовами Форуму визнані російська та англійська мови.

У Форумі взяли участь представники урядових органів і громадських організацій з 25 країн Європи та Азії (всі країни СНД, Австрія Великобританія, Німеччина, Польща, Латвія, США, Франція, Швейцарія, Швеція та інші країни Європейського Союзу), а також представники таких організацій, як: DESA (Департамент ООН з соціальних і економічних питань), ILO (Міжнародна організація праці), UNAIDS (Програма ООН по ВІЛ/СНІД), UNICEF (Дитяча фундація ООН), UNHCHR (Уповноважений ООН з прав людини) та ін. Приємно відзначити, що більшість вищезгаданих організацій згодилися профінансувати проведення цього масштабного заходу. Всього Форум зібрав більше 450 учасників.

До складу української делегації, яка нараховує близько 300 чоловік з усіх без виключення регіонів України, ввійшли лідери молодіжних громадських організацій, студенти, а також представники виконавчої та законодавчої гілок влади України.

Наталія Годун,
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024