Новини

 

У Київському університеті відбулось вшанування пам’яті Тараса Шевченка

13.03.2008
Київський національний університет імені Тараса Шевченка відзначив 194-річницю від дня народження Тараса Григоровича Шевченка.

З цієї нагоди в університеті відбулось ряд заходів. Дев’ятого березня 2008 року відбулось покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку. Продовжилось вшанування великого письменника 11 березня цього року урочистою частиною в актовій залі Інституту філології, яку відкрив перший проректор університету, професор Олег Закусило. Він привітав усіх присутніх, наголосив на важливості заходу та розповів про освіту Т. Шевченка. Після чого виступили присутні на урочистостях лауреати Національної премії України імені Тараса Шевченка.

Дванадцятого березня 2008 року в Інституті філології Київського університету відбулась всеукраїнська наукова конференція присвячена творчості Тараса Шевченка. За словами декана інституту Григорія Семенюка, дана конференція – це не тільки віддання данини, а прагнення йти вперед. Адже науковці кожної доби намагаються побачити, віднайти у творчості Шевченка те, що не побачили шевченкознавці попередньої доби.

Цьогорічна конференція зібрала більше 100 учасників з різних вузів України. Вони працювали в 7 секціях:
- Літературознавство;
- Рецепція та інтерпретація творчості Т. Шевченка;
- Фольклористика;
- Мовознавство;
- Шевченко і світ. Перекладознавство;
- Тарас Шевченко і слов’янські культури;
- Шевченкіана іспанською мовою.


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024