Новини

 

Подвійне свято на філософському факультеті

16.11.2007
Поки студентство дружно очікує свого свята – Міжнародного дня студента, студенти філософського факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка розпочали святкувати ще 15 листопада. Дата для святкування вибрана невипадково адже 15 листопада – Всесвітній день філософії. Отож у філософів відбулось подвійне свято.

Розпочав урочистості декан філософського факультету проф. Анатолій Конверський. Він привітав усіх студентів з Всесвітнім днем філософії та Міжнародним днем студента, підкреслив, що студенство – найпрогресивніша молодь, яка відчуває пульс життя суспільства та нагородив найактивніших студентів грошовими преміями.

Також були нагороджені переможці конкурсу бакалаврських робіт студентів „Ключ від майбутнього”, що проводився Науковим товариством студентів та аспірантів і деканатом філософського факультету КНУ імені Тараса Шевченка для заохочення власних наукових досліджень студентів, виконуваних на актуальну проблематику філософських, політологічних та релігієзнавчих наук, підвищення фаховості та інтелектуальної якості при написанні бакалаврських робіт, а також з метою популяризації науки та її досягнень. Після того як всі найкращі, найактивніші, найрозумніші отримали нагороди відбувся святковий концерт.

Нагадаємо, що в 1941 році в Лондоні на міжнародній зустрічі студентів, які боролися проти фашизму, 17 листопада проголошено Міжнародним днем студента. Це свято було засновано в пам'ять про розправу над студентською демонстрацією в окупованій німцями Празі. 17 листопада 1939 року багато керівників Союзу студентів Чехословаччини були заарештовані німецько-фашистською окупаційною владою і розстріляні. Більше тисячі студентів і викладачів вищих навчальних закладів відправили в концтабори, а вищі навчальні заклади було закрито.

Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024