Новини

 

Альманах "Святий Володимир"

04.12.2003
Будь-яка творча справа, як відомо, завжди позначена печаттю творчої індивідуальності. А будь-який колективний витвір - це не просто механічне поєднання окремих його компонентів. Без належної селекції, без врахування органічності сходження не виникає бажаного зчеплення, не з'являється та внутрішня сила, яка надає цілісності, певної завершеності розрізненим елементам, якщо не об'єднати їх спільним задумом, єдиною концепцією, узгодженими творчими підходами.

Альманах "Святий Володимир" є частинкою життя Інституту журналістики, його історії - і не тільки тому, що він тут започаткований, що його авторами є творча студентська молодь і що в його підготовці беруть участь викладачі Інституту. Кожний випуск "Святого Володимира" - це своя неповторна сторінка, яка відображає багатоманітність творчих уподобань, різне бачення шляхів досягнення спільної мети: своїми силами сприяти розвиткові молодих творчих сил. Для декого публікації в альманасі вже стали доброю путівкою у високе мистецтво, але ще більше таких, перед ким така можливість тільки відкривається: пройшовши нелегкий період становлення, "Святий Володимир" набирає нові оберти і виходить на нові рубежі.

П'ятий випуск альманаху - це, так би мовити, "мінґ'-ювілей, він віддзеркалює наше прагнення утвердитися у широкому морі друкованої продукції, знайти своє місце у жорсткій конкуренції за умов загального знецінення художнього слова. Впевненості нам додає, крім власної амбіційності, віра в те, що молода творча зміна, яка вже виростає в нових умовах існування незалежної України, перетворюючи традиції національного письменства, засвоюючи здобутки світової духовної культури, поступово виробляє свій голос, виходить на нові обшири, збагачуючи рідну словесність новими темами, формами, ритмами, образами. Усвідомлюючи себе у світі сучасних реалій, вона виходить на повнокровний діалог з часом і щиро сподівається на симпатії читацького загалу.Сама назва альманаху підказує нам шлях до творчої співпраці з іншими підрозділами, факультетами нашого університету. Ми починаємо представляти також твори журналістської молоді з інших регіонів України. Якщо вистачить сил і снаги, то не забудемо й про нашу діаспору.

Я глибоко переконаний у невичерпності творчої потенції талановитої української молоді, що служить реальною підставою для перспективного зростання нашого альманаху. Ми відкриті для діалогу, раді кожній пораді і всілякій підтримці.

Отож, "будемо хвилюватися поетапно", - і хай нам щастить.
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024