Новини

 

„Запізніле вороття” – видавничий проект Миколи Тимошика

05.09.2007
Завідувач кафедри видавничої справи та редагування Київського національного університету імені Тараса Шевченка, професор Микола Тимошик у Києві, Тернополі, Львові, Миколаєві, Черкасах, Умані, Чернівцях презентував одинадцять томів унікального видавничого проекту „Запізніле вороття”, де він виступає видавцем, упорядником, автором передмов і приміток кожного з видань. Презентації видавничого проекту „Запізніле вороття” присвячена Року української книги та 125-річчю від дня народження Івана Огієнка.

В основі видавничої серії – досі не друковані в Україні, заборонені свого часу радянським режимом, твори видатного діяча українського відродження, соратника Михайла Грушевського по боротьбі за Українську незалежну соборну державу Івана Огієнка (митрополита Іларіона). Книги входять друком у двох видавничих серіях – „Рукописна спадщина” та „Зарубіжні першодруки”.

У першій серії вже побачили світ такі твори Огієнка (Іларіона): „Українське монашество”, „Тарас Шевченко”, „Розп’ятий Мазепа”, „Богдан Хмельницький”, „Рятування України”.

Твори другої серії, що вже видані в Україні: „Історія української літературної мови”, „Українська культура”, „Свята Почаївська лавра”, „Слово про Ігорів похід”, „Українська церква за час Руїни”, „Історія українського друкарства”.

Кожна з цих книг представляє цілі пласти з історії української культури, які потребують політичного не заангажованого переосмислення й достойного пошанування сучасниками.

Право на видання творів Івана Огієнка в Україні з канадських рукописних фондів професор Тимошик отримав від канадської сторони у 2000 році під час презентації у десяти найбільших міст Канади його нової книги „Лишусь навіки з чужиною: Іван Огієнко (митрополит Іларіон і українське відродження”. Книга обсягом більш ніж півтисячі сторінок була написана на основі опрацювання автором колосального архіву митрополита Іларіона у Вінніпезі.

porno-rasskazy-sex.com/ порно порно двери для сауны фурнитура для стеклянных дверей


Видання проекту здійснюється під маркою відродженого професором Тимошиком у Києві Огієнкового видавництва „Наша культура і наука”, що діяло до і після Другої світової війни у Польщі, Швейцарії, Франції та Канаді.

Останньою новинкою проекту стала популярно написана фундаментальна праця „Історія українського друкарства”, яка може виконувати роль своєрідного навчального посібника для студентів гуманітарних факультетів університетів. Саме про цю книгу так сказав свого часу соратник Огієнка професор К. Студинський: „Серед культурних націй, як англійська, така книжка знайшлася б у кожній хаті інтелігентного громадянина”.

Проститутки Омска на prostitutki-omska.com Проститутки Краснодара на http://prostitutkikrasnodara.net/ Проститутки Астаны на prostitutki-astani.com




Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024