Новини

 

Відбулась презентація Навчального центру для актуаріїв і фінансових аналітиків

27.04.2007
Презентація Навчального центру для актуаріїв і фінансових аналітиків при Київському національному університеті імені Тараса Шевченка відбулась 26 квітня 2007 року на механіко-математичному факультеті.

З цієї нагоди з вітальними словами виступили декан механіко-математичного факультету, проф. І. Парасюк, координатор Tempus проекту “Training Centre for Actuaries and Financial Analysts”, проф. Д. Сільвестров та представники Ліги страховиків.

Навчальний центр для актуаріїв і фінансових аналітиків при Київському національному університеті імені Тараса Шевченка створений для того щоб:
- підвищувати кваліфікацію спеціалістів у галузі страхування;
- забезпечити підготовку до складання кваліфікаційних іспитів на звання актуарія; Купить стероиды juicymuscle.com.ua каталог интернет магазинов
- проводити конференції та семінари з актуарної справи та фінансового аналізу;
- розповсюджувати знання у сфері актуарної науки та практики.

За словами проф. Д. Сільвестрова, основна мета центру – сприяти розвитку актуарної професії в Україні через розповсюдження системи актуарної освіти на основі сучасних методів, які адаптовані до європейських професійних стандартів.
Слово актуарій походить від латинського actuarius. Так називала особу, яка розпоряджалася фінансами у сенаті стародавнього Риму. З 1775 року actuaris – математик, який працює у страхових компаніях. Сучасний актуарій це спеціаліст з математичної оцінки ризиків, які виникають у страховій справі та при розміщенні фінансових активів, розробник страхових продуктів.


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024