Новини

 

“Студент та Болонський процес”

17.04.2007
Під такою назвою відбулась ІІ Міжнародна науково-практична конференція в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка 11-14 квітня 2007 року.

З огляду на інтеграційно-науковий процес серед сучасної студентської спільноти, що пов'язано з синкретизмом методів нашої системи освіти та європейських традицій, поштовхом до чого було підписання Україною в 2005 році Болонської хартії, актуальним стає пошук вирішення ряду питань: Що таке Болонський процес? Яка безпосередня роль студента в ньому? Яким чином вплине реформа вищої освіти на її якість? На даний момент це центральні теми круглих столів, конференцій, міжнародних засідань, що зараз проходять в Європі та Україні зокрема. Студентство Київського університету не залишилось осторонь ситуації, що склалася в сучасному науковому просторі. Тож Первинна профспілкова організація Київського національного університету імені Тараса Шевченка з ініціативи студентської комісії провела II Міжнародну науково-практичну конференцію “Студент та Болонський процес” .

Урочисте відкриття конференції відбулось 11 квітня в актовій залі головного університетського корпусу. Протягом двох наступних днів (12-13 квітня) робота ІІ Міжнародної науково-практичної конференції в трьох секціях за такими тематичними напрямками:
– Історія становлення та розвитку органів студентського самоврядування та профспілкового руху у вищих навчальних закладах;
– Роль профспілок та органів студентського самоврядування в запровадженні та реалізації Болонського процесу;
– Співпраця профспілок, органів студентського самоврядування та громадських організацій в Україні та на міжнародній арені. Перспектива розвитку молодіжної політики.

Крім того, під час другого дня роботи конференції відбулась зустріч її учасників (а це близько 70 студентів вищих навчальних закладів та
лідерів громадських організацій з України, Грузії, Польщі, Росії, Угорщини) з ректором Київського національного університету імені Тараса Шевченка, академіком Віктором Скопенком.

За словами Голови Первинної Профспілкової організації Київського університету, професора Володимира Цвиха, на конференції розглядалися ймовірні шляхи подальшого розвитку вищої освіти згідно основних положень Болонської хартії та роль профспілок в контексті європейсько-інтеграційних тенденцій модернізації освітньо-навчального процесу у вищезгаданих країнах-учасниках. Також учасники конференції мали змогу набути досвід поліпшення організації студентського самоврядування та діяльності студентських організацій у вищих навчальних закладах, знайти партнерів для співпраці, безпосередньо поспілкуватися з молодіжними лідерами.

Закриття конференції відбулось тринадцятого квітня. Останній день був відведений для відпочинку та неофіційного спілкування. Для всіх учасників конференції було організовано екскурсії по Києву.


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024