Новини

 

Святкування 50-річчя ЄС в Київському університеті

26.03.2007
Двадцять третього березня цього року в актовій залі Червоного корпусу Київського університету з нагоди 50-річчя підписання Римських договорів, які поклали початок Європейському Союзу, відбулася лекція для студентів на тему "50 років Римському договору – 50 років стабільності, миру та процвітання". Перед студентами виступили Ієн Боуг, Посол, Голова Представництва Європейської Комісії в Україні та Білорусі, Райнхард Шеферс, Надзвичайний та Повноважний Посол Федеративної Республіки Німеччини в Україні, Ігор Дір, голова департаменту Європейського Союзу МЗС України, Олег Закусило, проректор з наукової роботи Київського університету, та Валерій Копійка, викладач Інституту міжнародних відносин Київського університету.

У своїх виступах Ієн Боуг та Райнхард Шеферс розповіли історію створення Європейського Союзу, його основні досягнення та відношення ЄС до України. За їхніми словами відзначення 50-ї річниці з нагоди заснування ЄС має велике значення для України, оскільки це свідчить про те, що Україна має стабільного і надійного партнера. Європейський Союз підтримує європейські прагнення України та допомагає країні більше наблизитися до Європейського Союзу. Ігор Дір, у своєму виступі звернув увагу, на те що на сьогоднішній день основним завданням України у справі євроінтеграції є розробка нового базового договору між Україною і ЄС.

Наприкінці зустрічі поважні гості відповіли на запитання студентів, яких цікавили проблема поінформованості українського суспільства щодо ЄС, зміни у конституції Європейського Союзу, та питання студентських обмінів.


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024