Новини

 

XIX Міжнародна фотовиставка «День-2017»

31.10.2017

У Київській міській галереї «Лавра» триває щорічна, вже XIX-та, фотовиставка газети «День». Міжнародний фотоконкурс – це один із найважливіших та наймасштабніших соціальних проектів видання.

За 18 років існування фотолітопису «Дня» в містах України пройшло 126 яскравих фотовиставок, отримали нагороди 866 фотографів.

Кожного року фотомоніторинг найважливіших подій редакція об’єднує загальною назвою-лейтмотивом. Фотовиставка «День-2017» – це «Фотосинтез».

Цього року у фотоконкурсі взяли участь 243 фотографи, які надіслали понад три з половиню тисячі знімків. Експозицію становлять 350 найкращих світлин.

Особливістю цього року стало те,  що багато фотографів надіслали цілі серії робіт – від есе до фотодрам.

«…Парадоксально, що саме на цій фотовиставці у найтрагічніших її фрагментах є чи не найбільше оптимізму подолання екстремальних викликів, глибоких страждань. Ось де могутній «вітамін» для зміцнення національного імунітету. Ціла група фотографій людей  із протезами, які і сплавляються по річці, і долають висоти... Такий запас міцності й духу, що глядачі, порівнюючи свої проблеми з тим, що вони бачать, повинні просто сповнитися «резервуаром» нових можливостей людини. Якраз це є найбільшим антидепресантом…», – переконана головна редакторка газети «День» Лариса Івшина.

Виставку можна буде оглянути до 5 листопада 2017 року у галереї мистецтв «Лавра» (вул. Лаврська, 1).

Вхід вільний.

 

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024