Новини

 

Від критичного мислення – до розбудови держави!

30.10.2017

30 жовтня 2017 року у 329 аудиторії Червоного корпусу Київського національного університету імені Тараса Шевченка було особливо гамірно. Освітяни всіх рівнів, представники ЗМІ та студенти зібралися задля обговорення нагальної потреби критичного осмислення будь-яких інформаційних приводів у сучасному перенасиченому фактами новинному полі.

Присутніх об’єднала науково-практична конференція під назвою «Критичне мислення для освітян», організована за сприяння Міністерства закордонних справ Чеської республіки в рамках програми Transition.

За твердженням Сергія Горбачова, одного зі співавторів курсу «Критичне мислення для освітян», педагога, журналіста, редактора, медіааналітика й фахівця з видавничої справи, саме критичне мислення має стати однією з базових навичок для всіх учасників освітнього процесу. У ширшому ж контексті все українське суспільство, на думку Сергія Горбачова, має навчитися перевіряти будь-яку інформацію на достовірність, інакше в умовах ведення гібридної війни проти України завжди перебуватимемо в програшній ситуації.

Сергій Терно, доктор педагогічних наук, професор кафедри історії України та керівник сектора лабораторії модерної історії України та інноваційних освітніх технологій Запорізького національного університету, звернув увагу присутніх на потребу забезпечити на державному рівні можливості для саморозвитку освітян, що й гарантує укладений на онлайн-платформі Prometheus курс.

Іван Примаченко, співзасновник цієї платформи масових відкритих інтернет-курсів, порадив учасникам конференції піддавати критичному переосмисленню будь-які свої дії та вчинки та нагадав, що саме ця навичка на Давоському форумі визнана другою за важливістю серед пріоритетів навіть на 2020 рік. Іван Примаченко наголосив, що критичне мислення – це комплекс навичок, що не залежить від рівня людського інтелекту, натомість потребує постійного вдосконалення.

Організатори заходу наголосили, що реєстрацію на «Критичне мислення для освітян» уже відкрито, а скористатися освітніми матеріалами можливо в будь-який зручний час.

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024