Новини

 

Проголосуйте за проект розумної лабораторії «Smart REX»

19.10.2017

Проект розумної лабораторії «Smart REX» на базі факультету радіофізики, електроніки та комп'ютерних систем Київського національного університету імені Тараса Шевченка бере участь у конкурсі «Громадський бюджет міста Києва» для того, щоб отримати фінансування на облаштування і закупівлю необхідних компонентів та обладнання.

Студенти та співробітники ФРЕКСу мають безліч цікавих ідей і працюють над їхнім утіленням, використовуючи весь свій креатив, знання й уміння.
Проблема ефективного використання енергоресурсів є дуже актуальною на сьогоднішній день. Для подальшого розвитку сучасних технологій необхідні кваліфіковані спеціалісти, які зможуть розвивати свої професійні навички й набувати нових знань на базі лабораторії мікроелектроніки та робототехніки, а також відповідне обладнання.

Проект «Smart REX» стане одним із перших, що дозволить застосувати технології Internet of Things (IoT) у навчальному приміщенні, забезпечивши ефективне використання ресурсів, а головне – мотивуючи студентів та школярів старших класів, реалізовувати свої проекти, розвиватися та набувати нових знань за фахом.

Проект створюється із метою розвитку сучасних технологій у сфері мікроелектроніки, IoT і робототехніки, застосування сучасних технологій енергозбереження, використання альтернативних джерел енергії.

Серед ідей, що здаються найактуальнішими – застосування технології Internet of Things для створення систем енергозбереження, контролю освітлення, клімат-контролю, автоматизованого прибирання в корпусі, авторизованого доступу до IoT-систем тощо. Для цього маємо на меті використовувати енергію від сонячних панелей.

На сьогоднішній день лабораторію «Smart REX» підтримали компанії Epam, Melexis, Віаком та адміністрація КНУ.

Друзі, підтримайте і ви проект «Smart REX». Переходьте за посиланням і голосуйте за мрію наших студентів.

 

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024