Новини

 

Що чекає на вступників у 2018 році – дізнавалися у МОН співробітники Центру комунікацій КНУ

18.10.2017

18 жовтня 2017 року співробітники Центру комунікацій Київського національного університету імені Тараса Шевченка відвідали Міністерство освіти і науки України, де з перших уст дізналися усю нагальну інформацію щодо умов вступу до вищих навчальних закладів у 2018 році.

У прес-конференції на тему: «Вступ-2018: МОН затвердило нові Умови прийому до ВНЗ» узяли участь заступник Міністра освіти і науки Юрій Рашкевич та директор департаменту вищої освіти МОН Олег Шаров.

Вони розповіли про те, що за новації з’явилися в Умовах прийому до вишів на 2018 рік.

Так, Юрій Рашкевич вказав, що цього року, на прохання Міністерства охорони здоров’я, було введено мінімальну кількість балів – 150 – з другого та третього конкурсних предметів на окремі медичні спеціальності (Стоматологія, Медицина, Педіатрія).

Олег Шаров зазначив, що на 2018 рік було дещо розширено терміни проведення творчих конкурсів – вони проходитимуть у кілька сесій з 14 до 26 липня. Вступні іспити відбудуться із 21 до 26 липня, а співбесіди триватимуть з 21 до 23 липня включно.

У наступному році реєстрація електронних кабінетів абітурієнтів на основі повної загальної середньої освіти розпочнеться 2 липня і триватиме до 25 липня.

Отже, приймати заяви і документи розпочнуть із 12 липня. Ті, хто вступатиме до університетів на основі співбесіди, вступних іспитів або творчих конкурсів, зможуть подати заяви до 20 липня. Для тих же абітурієнтів, які вступатимуть лише на основі сертифікатів ЗНО, подання заяв буде відкрито до 26 липня.

Хто ж зі вступників пройшов на бюджет, можна буде дізнатися із 1 серпня. Саме тоді буде оприлюднено рейтинговий список  із зазначенням рекомендованих до зарахування.

На місця державного та регіонального замовленням зарахування відбудеться 7 серпня, а за кошти фізичних або юридичних осіб – не пізніше 30 вересня. 

Із Наказом МОН № 1378 від 13.10.17 року «Про затвердження деяких нормативно-правових актів з питань прийому на навчання до закладів вищої освіти» можна ознайомитися за посиланням.

За цим посиланням можна переглянути відео із прес-конференції.

 

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024