Новини

 

Проект HELi студентів КНУ – у півфіналі міжнародного конкурсу

17.10.2017

Команда студентів та випускників факультету радіофізики, електроніки та комп’ютерних систем КНУ стала півфіналістами University StartUp World Cup 2017 і виборола перемогу у номінації Social Media Award.

Даний конкурс проходив цього року у Копенгагені, столиці Данії. Україну представляла команда HELi, яка потрапила у півфінал міжнародного конкурсу, де брало участь понад 40 країн Світу. Команду представляли Вікторія Гайдар (аспірантка, «Медична фізика»), Сергій Батарчук (аспірант, «Комп’ютерна інженерія»), Микита Чечула (магістр, «Комп’ютерна інженерія»), ментор – Олександр Судаков (доктор фіз.- мат. наук, доцент кафедри «Медична фізика», керівник «Лабораторії Паралельних Обчислень»).

Минулого року команда стала переможцем Всеукраїнського Фестивалю Інновацій, що був організований Корпорацією «Науковий парк Київський університет імені Тараса Шевченка». За сприяння Генерального директора Віталія Чернюка подала заявку на міжнародний конкурс USWC17.  Українських інноваторів також підтримала датська компанія StartUp Kyiv та безпосередньо її CEO Алевтина Пабст, яка упродовж подорожі надавала менторську підтримку та експертну допомогу. Ексклюзивним фінансовим спонсором, що підтримала участь українського стартапу на міжнародному конкурсі, стала одна з найбільших IT компаній в Україні – SoftServe.

Проект HELi – це комплексне рішення для людей, що страждають на епілепсію. Він дає можливість попередити епілептичний напад за декілька хвилин до моменту його фізичного прояву. По всьому світі близько 50 млр. людей страждають на епілепсію і близько 20% них складають діти. Основним ризиком для цієї хвороби є те, що епілептичний напад може статися у будь-який момент часу, і людина не завжди може підготуватися до цього. Сама розробка складається з трьох компонентів: мобільний електроенцефалограф (у вигляді гарнітури), система обробки сигналу та мобільний додаток. Спочатку дані збираються з електроенцефалографу (що відображає функціональну роботу мозку), далі вони обробляються і передаються на мобільний додаток. Через мобільний додаток користувач, найближчі родичі та Медичний центр (за потреби) отримують попередження про напад незадовго до його початку. Такий прилад суттєво полегшить рівень життя хворих, особливо якщо мова йде про батьків дітей, що страждають від цієї страшної хвороби.

Вітаємо нашу талановиту молодь та бажаємо подальших звершень! Гордимося вами!

 

За матеріалами Вікторії Гайдар, фото – джерело

Центр комунікацій

  

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024