Новини

 

Студенти КНУ зустрілися із учасниками війни на Сході України

13.10.2017

Напередодні святкування Дня захисника України, Святої Покрови й Дня Українського козацтва у Головному корпусі Київського національного університету імені Тараса Шевченка університетська спільнота мала нагоду зустрітися і поспілкуватися із викладачами, студентами та співробітниками КНУ, які є учасниками війни на Сході України.

Зустріч було організовано Відділом по роботі зі студентами та Радою ветеранів КНУ.

Проректор з науково-педагогічної роботи (виховна робота) В’ячеслав Шамрай представив присутнім гостей зустрічі, підполковника Олександра Андрущенка та майора Ігоря Шульгу.

Від імені адміністрації КНУ В’ячеслав Шамрай нагородив вояків почесними грамотами за патріотизм, подякував їм за боротьбу, особливо відзначив вклад у майбутню перемогу наших викладачів, які відмовилися від цікавої й безпечної професійної діяльності в тилу задля порятунку України.

На пропозицію вояка, доцента історичного факультету, Олександра Надтоки присутні вшанували загиблих хвилиною мовчання.

Кожен із гостей оповів про власний бойовий досвід, про героїчні і трагічні історії з війни.

Війна для історика Олександра Надтоки почалася із Майдану, коли стало зрозумілим, що саме зараз формуються ті добровольчі загони, які змусять ворогів рано чи пізно відступити. «Уміння вести бойові дії і здатність до самоорганізації – ці якості є традиційними для українців. Ми вміємо воювати. У гаморі буденності забувається, що в країні йде війна, але варто пам’ятати, що саме зараз свободу України купуємо кров’ю її захисників, а мирне життя прикриваємо тілами полеглих у боях… І кожен із нас тут, у тилу, може допомогти справі майбутньої перемоги: вибором української мови у спілкуванні, формуванням української ідентичності тут і тепер, принциповою позицією в питаннях ідентифікації ворога та в розбудові ефективної держав», – підсумував свій виступ Олександр Надтока.

Підтримавши старшого побратима, асистент Інституту філології Денис Антіпов, який у зоні АТО керував загоном аеророзвідки, підсумував: «Народ України спільно з волонтерами й студентами здобудуть Україні перемогу, повірте!».

 

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024