Новини

 

Безпека у кіберпросторі: новітні методи впровадження

04.10.2017

3 жовтня 2017 року на факультеті комп’ютерних наук та кібернетики Київського національного університету імені Тараса Шевченка за підтримки економічного факультету та Відділу академічної мобільності відбулась лекція фахівця із кібернетики компанії Сентурія Інтел професора Джованні Баттіста Карія «HACK OR BE HACKED».

Професор Карія – відомий дослідник в галузі безпеки. Він присвятив 17 років дослідженням у галузі кібербезпеки та хакінгу, результатом яких стало написання таких ґрунтовних праць, як «PentTestMag» та «HackerAttack». Джованні Карія є власником інноваційної школи «Hackafood». Відомий своїми інноваційними методами роботи та нестандартним підходом до вирішення питань, професор Джованні Баттіста Карія є бажаним консультантом для більшості провідних компаній.

Під час лекції основна увага була приділена з’ясуванню поняття «кібербезпека» в історичному та сучасному аспектах. Лектор визначив основні шляхи захисту інформації, ознайомив слухачів із модерними способами зниження кіберризику та методами впровадження безпеки в кіберпросторі. Відкриттям для аудиторії стало твердження фахівця про те, що «безпека» – це, передусім, не технічний захист приватної інформації, а особливий тип мислення, коли людина цілеспрямовано прагне бути впевненою у надійності важливих для неї речей. Натомість, «хакерство» – це, за словами професора Джованні Баттіста Карія, свідоме напруження розумових здібностей для того, щоб когось обдурити. Відтак, актуалізується питання кібербезпеки як психологічної складової у розвитку комп’ютерних технологій та кіберпростору.

Окремим пунктом для висвітлення був маркетинговий фішинг та проблема безпеки кредитних карток, оскільки саме цей напрямок вважається новим горизонтом для крадіжок хакерів.

На завершення лектор запропонував охочим попрактикуватися у способах «пошуку особистої інформації» та можливостях її приховати на рівні професіонала із захисту інформації, а також презентував свій блог «Security blog of Giovanni».

Відділ академічної мобільності

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024