Новини

 

Випускники ІМВ КНУ Роман та Андрій Зінченки отримали премію Bright Award 2017

28.09.2017

Днями випускники Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка Роман та Андрій Зінченки отримали престижну премію Bright Award 2017 від Стенфордського університету  та 100 тисяч доларів винагороди за інновації

в галузі зеленої енергетики. 

Брати Зінченки заснували 8 років тому український інкубатор зеленої енергетики Greencubator і з того часу присвятили себе розвиткові ініціатив і підприємництву у сфері зеленої енергетики.

Андрій та Роман Зінченки перемогли, підтримуючи та просуваючи енергетичні інновації. На сайті Стенфорду повідомляється, що за визнання їхньої проривної роботи брати Зінченки нагороджуються Stanford Bright Award у 2017 році.

Частину премії брати планують виділити на заснування стипендії, присвяченої пам’яті фундатора Асоціації «Енергоефективні міста України» Анатолію Копецю. Ця грошова винагорода буде підтримувати молоді таланти у галузі енергетики.

Щорічна премія Bright Award, заснована випускником юридичної школи Стенфорду Реєм Брайтом, який усе своє життя присвятив охороні природи, вручається аматорам, які зробили значний внесок у глобальну стабільність. За задумом Рея Брайта, премія має на меті: «віддати належне неоспіваним героям охорони природи; збільшити вплив їхньої роботи через міжнародне визнання».

Нагадаємо, що раніше випускниця Київського національного університету імені Тараса Шевченка, математик Марина В’язовська отримала престижну «Премію Салема 2016».

 

Першоджерело

 

Центр комунікацій  

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024