Новини

 

Як розпізнати плагіат?

22.09.2017

Круглий стіл на тему: «Плагіат або правомірне запозичення: як розрізнити?» 21 вересня зібрав представників усіх зацікавлених сторін у стінах Червоного корпусу Університету.

 

Захід, організований Американським центром загального права та кафедрою інтелектуальної власності юридичного факультету Університету спільно з Комітетом з юридичної освітньої політики та Комітетом інтелектуальної власності ВГО «Асоціація адвокатів України», мав на меті окреслити український вимір поняття "плагіату", а також дослідити питання досвіду інших колег, зоркема американських.

Спікери заходу ґрунтовно висвітлили юридичні аспекти особливостей виявлення плагіату як одного з порушень авторських прав, так і причини його вчинення, шляхи попередження, а також ділилися з присутніми відпрацьованими способами захисту авторських прав від неправомірного використання творів і привласнення авторства.

Учасники отримали інформацію про сутність і зміст поняття «плагіат», щодо якого в українському суспільстві сформувалося хибне уявлення не лише на рівні вищих навчальних закладів, а й у спеціалістів судових та правоохоронних органів. Саме тому спікери говорили про плагіат і як про етичну проблему, із наслідками якої доводиться доволі часто стикатися в українському повсякденні. Учасники круглого столу отримали практичні поради, як уникнути звинувачень у плагіаті при написанні будь-якого твору – від статті до дисертації.

Співорганізатори заходу зійшлися на тому, що стандарти академічної доброчесності у Київському Університеті мають бути зразковими для України, а сам захід сприятиме тому, аби наші стандарти цілковито відповідали не тільки нормам закону, а й нормам академічної етики, які неможливо записати в законах.

 Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024