Новини

 

День миру на кафедрі тюркології відзначили з ветеранами АТО

22.09.2017

21 вересня у світі відзначають Міжнародний день миру. З нагоди цього свята другий рік поспіль на кафедрі тюркології Інституту філології Шевченкового університету організовують зустріч із учасниками АТО, бійцями, які бережуть наш мир, завдяки яким ми спимо спокійно і віримо у світле майбутнє.

Завідувач кафедри тюркології д. філол. н. Ірина Покровська зауважує, що поняття миру з початком війни набуло підсиленого значення. Для кожного "мир" свій. Яке розуміння вкладають у нього бійці розказали студентам запрошені ветерани АТО, які воювали у складі ЗСУ і Нацгвардії, а після демобілізації об’єдналися задля підтримки, розуміння і спілкування в ГО «Рада ветеранів АТО Дніпровського району».

"Війна за 500 км звідси. Лише там переосмислюєш поняття миру. Там розумієш, що менше ніж за хвилину може не стати не лише миру, а й життя, всього сущого... Там розумієш, що слово патріотизм - це не просто поєднання звуків у слові", - каже Михайло  Остріков, -  доброволець, який пішов на фронт ще першого року призову.

"Не потрібно чекати чогось від держави, дай їй щось сам. Твори ідеальну державу у сім'ї і моделюй це на державу. Бо патріотизм - це особистісне, сімейне. Це не прапор чи просто земля. Це внутрішній стержень, який дає відчуття свого, який змушує діяти і захищати своє, який рухає тебе...", - емоційно висловлюється боєць Олег Шипко, який має сина і прагне виховати його сильним духом, патріотично налаштованим, українцем «плоттю та кров’ю».

Майбутнє країни залежить від високоосвічених, сильнодухих, тож гості закликали творити себе, сім'ю, країну і любити, пишатися цим, бо патріотизм - це те, що ми робимо перш за все для себе.

 Олександра Касьянова, фото – Каріна Дорошенко, прес-центр ІФ

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024