Новини

 

Студенти-історики показали епоху «застою» у серії театралізованих екскурсій

18.09.2017

12-13 вересня 2017 року на факультеті радіофізики, електроніки та комп'ютерних систем Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулася серія театралізованих екскурсій, організована студентами-істориками, акторами Творчого об’єднання «Ніч в Університеті».

Днями Творче об’єднання відзначило свою першу річницю.

Після надзвичайно успішних весняних заходів в Інституті філології КНУ («Ночі у Червоному. 1917») та у Науковій бібліотеці імені Михайла Максимовича («Ночі в Бібліотеці. Історія цензури») хлопці та дівчата відправилися на літні канікули. Проте відпочити нікому не вдалося, адже підготовка до нової програми забрала чимало годин роботи.

За цей час студенти підготували нове театралізоване дійство на тему доби «застою»період 1960-х-1980-х років у Радянському Союзі та Університеті загалом. Організатори неодноразово наголошували, що це суто історична реконструкція, а екскурсії не несуть жодної пропагандистської мети.

На цих нічних театралізованих екскурсіях на відвідувачів чекав цілий квест: спершу черга в гастрономі з пустими полицями, далі історія боротьби студентів-шістдесятників і демонстрація діяльності радянських психлікарень. Опісля організатори подарували екскурсантам неочікувану можливість «побувати» на засіданні Центрального комітету партії, де зібрались усі її генеральні секретарі. І наостанок відвідувачі зустрілися із Академіком Глушковим, американським агентом, співробітниками КДБ і відправлялися на комсомольські збори.

Певно, не було тієї людини, яка впродовж екскурсії хоча б раз не зааплодувала акторам історичного факультету. Уже за кілька годин у соцмережах з’явилося десятк дописів із хештегами #ніч_у_рфф та #ніч_застою, #ніч_в_університеті. Слова подяки, захоплення, усміхнені обличчя на фото – все це супроводжувало відгуки відвідувачів «Ночі у Радіофізичному. Застій».

Ці екскурсії встановили одразу два рекорди. Перший – це кількість відвідувачів, що за два дні екскурсії склала близько 300 людей. Другий – це кількість схвальних відгуків екскурсантів, які підходили дякувати особисто або писали про свої враження згодом.

Організатори відзначили приязну атмосферу, що панувала в корпусі ФРЕКСу: «Охоронці, чергові і відповідальні за чистоту були не просто зацікавлені нашим заходом, а всіляко йому сприяли, допомагали і радили».

Акторів Творчого об’єднання часто запрошують провести екскурсії в інших університетах. Особливо дивує відвідувачів те, що цей проект є повністю волонтерським та існує завдяки ентузіазму юнаків і дівчат.

Завдяки ажіотажу, що його викликав «Застій», Творче об’єднання «Ніч в Університеті» вийде «на біс» уже 20 вересня о 19.30 до 23.00.

Нагадаємо, що вхід можливий лише за попередньою реєстрацією.

Слідкуйте за новинами організаторів, аби не пропустити нові заходи, у мережі facebook.

 

Творче об’єднання «Ніч в Університеті»

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024