Новини

 

Участь у мітингу ЄС-Україна експертів з нових матеріалів

18.09.2017

14 вересня 2017 року у Брюсселі  на запрошення Генерального Директорату з Досліджень та Інновацій Європейської Комісії делегація  вчених з України взяла участь у мітингу ЄС-Україна експертів з нових матеріалів за програмою Горизонт 2020.

Захід проходив під керівництвом Голови Дирекції «Передові Матеріали та Нанотехнології» Helene CHRAYE. МОН України на зустрічі представляв  завідувач кафедри нанофізики конденсованих середовищ  Інституту високих технологій, доктор фізико-математичних наук професор Скришевський Валерій Антонович.

За дорученням керівництва МОН Скришевський В. А.  зробив оглядову доповідь про сучасний стан розвитку та представив деякі  інноваційні розробки науковців та технологів України в галузі оптоелектроніки, відновлювальної енергетики та біосенсорики, які можуть зацікавити європейських партнерів для подання спільних проектів у нових конкурсах за програмою «Нанотехнології, Перспективні Матеріали, Біотехнології та Передове Виробництво”. Дискусія, що відбулася в Генеральному Директораті, показала зацікавленість Європейської Комісії щодо підтримки таких спільних проектів у рамках програми Горизонт 2020. Також HeleneCHRAYE анонсувала новий Конкурс, який офіційно буде оголошено в наприкінці жовтня.

Конкурс включатиме перспективні напрямки використання передових матеріалів та нанотехнологій для  біотехнологій, медичних  інновацій, чистої енергетики, робототехніки, електроніки та багато інших галузей. Більшість проектів буде матиме статусInnovation Action(IA), Coordination and Support Action (CSA) або Research and Innovation Action (RIA).

Особливо наголошувалось, що в рамках конкурсу будуть фінансуватися ті проекти, колективи яких вже досягли рівня своїх розробок  TRL 4-5 "лабораторне тестування» та пропонують розробку на рівні "промислово перевіреного" (TRL7).

Представниками Генерального Директорату було підкреслено, що Єврокомісія буде всіляко сприятиме імплементації  на підприємствах Європи тих розробок українських вчених з нанотехнологій, які мають високий ступінь готовності для промислового виробництва.

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024