Новини

 

Листа до журналістів каналу 1+1 оприлюднив директор ІВТ КНУ професор Володимир Ільченко

06.09.2017

 Шановні журналісти каналу 1+1!

Я, директор Інституту високих технологій Київського національного університету імені Тараса Шевченка професор Володимир Васильович Ільченко, маю зауваження до висвітлення інформації у вашій програмі "Гроші", яка вийшла в ефір у понеділок, 04 вересня 2017 року, о 22 годині.

Вже більше 2-х років минуло з того моменту як колишній директор Інституту високих технологій Олег Васильович Третяк пішов на пенсію. За його ініціативою було створено Інститут високих технологій і ним самим багато зроблено для цього Інституту. Я це наводжу як факт і не хочу більше ніяк коментувати.

З 1 квітня 2015 року мене було призначено виконувачем обов’язків директора Інституту високих технологій, а приблизно рік тому я був обраний директором Інституту високих технологій за відповідним конкурсом. Посилання на сторінку сайту 2-річної давнини у згаданій вище програмі вводить глядача програми в оману про те, що Третяк Олег Васильович  і зараз є директором Інституту високих технологій. У своєму репортажі журналіст як мінімум мав би вжити слова "колишній директор" Третяк О.В.

Приблизно півроку тому ваш же канал брав у мене інтерв'ю як у директора Інституту високих технологій. Прикро, але якщо журналіст не відслідковує ці моменти, а редактор не перевіряє, то це все кваліфікується як непрофесіоналізм.

Крім того, не варто було би давати в ефір фрагменти інтерв'ю з ректором університету Леонідом Васильовичем Губерським у такому жорстко нарізаному форматі, адже його слова весь час вириваються із контексту розмови. Виглядає, неначе він жодного речення не говорить на камеру повністю.

Ви ж можете дати розлогий матеріал, якщо він у вас справді є. Чому ви цього не робите? Замість того сюжет постійно перебивається багаторазовими повтореннями одних і тих самих відеозображень планів ділянок.

Особисто мене подача матеріалу в вашій програмі обурює. Бо фактично приписується людині мало чи не злочин, але доказів немає. А от якщо насправді злочину немає, то ви прийдете вибачатися? Чи як?

У мене особисто складається враження, що у когось просто є бажання викинути в ефір купу негативу про університет, причому фактично неперевіреного (до сюжету справді є багато запитань), щоб створити "сенсацію". Якщо так, то тоді це все виглядає як типовий замовний «чорний» PR.

 

З повагою до ЗМІ але з обуренням щодо сюжету Вашої програми "Гроші"

директор Інституту високих технологій

Київського національного університету імені Тараса Шевченка

Володимир Ільченко

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024