Новини

 

Перша міжнародна геофізична школа в Україні

04.09.2017

У кінці літа на базі Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулася перша українська міжнародна геофізична школа – Geoscience Field Camp in Ukraine 2017.

Проведення цього заходу стало можливим завдяки старанням членів студентського осередку SEG, що діє на базі ННІ «Інститут геології» та при підтримці Товариства геофізиків-розвідників (SEG), норвезької геофізичної компанії TGS, українського підприємства «Transient Technologies» та ряду інших компаній, які виступали у ролі партнерів та спонсорів.

 В останні п’ять років студенти мали можливості відвідувати симпозіуми студентських лідерів (SLS) і конференції SEG. Досвід участі у міжнародних семінарах, конференціях та польових школах вплинув на студентів студентського осередку SEG. Його президент Анатолій Чернова та віце-президент Олег Лошаков давно шукали можливості для проведення літньої школи приповерхневої геофізики в Україні. Розглядалися різні проекти в різних місцях проведення, зокрема, Чорнобиль та Кам’янець-Подільський. SEG приділяє особливу увагу безпеці учасників, тому виграв запит у розвиненому і мальовничому місці Кам’янець-Подільський.

Товариство геофізиків-розвідників надало для цього грант $3200. Аспірант Анатолій Чернов вже не міг зайнятися втіленням своєї мрії, бо став наймолодшим учасником 22-ї експедиції на Українській антарктичній станції «Академік Вернадський». Тому основна відповідальність по реалізації заходу лягла на плечі Олега Лошакова.

Школа проходила з 22 по 29 серпня 2017 р.

 Проведення міжнародного геофізичного табору було знаковим, тому що в 2017 р. виповнилися 15 років із часу заснування студентського осередку SEG у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка. В результаті 19 учасників із 8 країн світу (Україна, Польща, Румунія, Єгипет, Данія, Чехія, Хорватія, Пакистан) протягом тижня набували практичного досвіду застосування геофізичних методів для вирішення приповерхневих та археологічних завдань.

Метою польового табору крім здобуття професійних знань та навичок було наблизити міжнародних учасників до краси української природи та культури. Тому важливим було знайомство із красою Поділля, маршрутами вздовж каньйону Дністра та екскурсіями до місцевих печер.

Таким чином, студенти Інституту геології провели унікальний проект, націлений на примноження культурної спадщини країни та налагодження міжнародних взаємозв’язків між українськими та світовим науковим співтовариством.

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024