Новини

 

Чому стільки людей хоче навчатися у КНУ

28.08.2017

Минула чергова вступна кампанія, на носі вересень: скоро почнеться те, що виборювали абітурієнти впродовж всього літа, – навчання. Зокрема й у нашому Університеті.

Навчання в КНУ – що це? На думку наших випускників, це якісна освіта, адже «за версією роботодавців Університет впевнено лідирує серед престижних і затребуваних навчальних закладів на ринку».

Не менш важливою є і потужна матеріально-технічна база, бо ж «чи багато вишів можуть похвалитися власним спорткомплексом із басейном, власним електронно-обчислювальним центром, однією з найбільших у Києві і в Україні бібіліотекою імені Максимовича (перший ректор Університету)? Чи багато вишів можуть похвалитися найбільшою в Києві і в Україні мережею гуртожитків – їх 22...». О. Решмедилова додає: «багато випускників до сих пір полюбляють бігати там на стадіоні чи грати у футбол. Сама часто так гуляю, як говориться «випускника завжди ваблять рідні пенати».

Відзначають кну-випускники також неабияку роль Університету у культурному розвитку студентства. За словами О. Краснопьорова «саме завдяки КНУ пощастило вперше побувати на Західній Україні: Кам’янець-Подільський і Хотин». До того ж: «Університет – це і нові знайомства, особливе коло спілкування. Зрештою, Університет – це можливість відвідувати інші країни: завдяки науковим конференціям та обміному студентами».

Ряд об’єктивних факторів (результати рейтингів кращих вищих навчальних закладів України, результати рейтингів топ-роботодавців України, успішні та впливові випускники КНУ, серед яких і політики, і дипломати, і юристи, і бізнесмени та ін.) спонукає абітурієнтів робити свій вибір – цьогоріч заяви на вступ до Університету Шевченка подало близько 60 тис. чоловік.

Центр комунікацій

 

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024